Σχέδια μαθήματος

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΛΑΧΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης
SUBMITTED FROM:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΛΑΧΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Δημοτικό Σχολείο


School Principal

ΕΙΡΗΝΗ ΦΩΚΑ

Contact with School


Description

Δ` τάξη: Από την αρχή της χρονιάς κάναμε αναφορές σε όλους τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης κάθε φορά που προσφερόταν το μάθημα ή η διδακτική ενότητα.

Οι μαθητές έβλεπαν βίντεο και μάθαιναν σιγά σιγά κάποιες νέες λέξεις  -όρους.

Για να επικεντρωθούμε στον 12ο στόχο είδαμε το βίντεο «υπεύθυνη αειφόρος κατανάλωση» ως αφόρμηση και στη συνέχεια κάναμε έρευνα στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες.

Στη συνέχεια ο κάθε μαθητής/τρια σημείωσε τι μπορούμε να κάνουμε σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα (νερό, τρόφιμα, ενέργεια, φάρμακα, μετακινήσεις, ανακύκλωση, εθελοντισμός )για να γίνουμε υπεύθυνοι καταναλωτές και να συμβάλλουμε στην αειφορία της Γης μας.

Τα συζητήσαμε όλοι μαζί και προσθέσαμε καινούριες ιδέες, διορθώσαμε κτ.λ.  Μετά προέκυψε το πρόβλημα πώς θα τα παρουσιάσουμε στους άλλους μαθητές και στους γονείς, οπότε καταλήξαμε στην ιδέα να φτιάξουμε μια ταινία με όσο το δυνατόν πρωτότυπες φωτογραφίες και δικά μας βίντεο. Μοιράσαμε τα θεματικά πεδία και ο καθένας ανέλαβε να γράψει τα σχετικά κείμενα. Στη συνέχεια ο κάθε μαθητής ανέπτυξε το θέμα που είχε αναλάβει με το δικό του τρόπο (φωτογραφίες, βίντεο, καταγραφή φωνής) και βιντεοσκόπησε με το κινητό τηλέφωνο του γονέα του. Η εκπαιδευτικός συνέλεξε το υλικό και έφτιαξε την ταινία.

Β` τάξη: Από την αρχή της χρονιάς κάναμε αναφορές σε όλους τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης κάθε φορά που προσφερόταν το μάθημα ή η διδακτική ενότητα.

Οι μαθητές έβλεπαν βίντεο και μάθαιναν σιγά σιγά κάποιες νέες λέξεις  -όρους.

Στη συνέχεια ζωγράφισαν  αντλώντας  έμπνευση από τους στόχους μας για έναν καλύτερο κόσμο.  Σε ξεχωριστά χαρτάκια έγραψαν το μήνυμα για κάθε ζωγραφιά – εικόνα.

Κολλήσαμε όλες τις ζωγραφιές σ’ ένα χαρτί και μετά σκεφτήκαμε να τις κάνουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες. Γράψαμε τα κείμενα με τις ερωτήσεις για κάθε κάρτα. Μετά τους  κανόνες του παιχνιδιού. Ζωγράφισαν όλοι οι μαθητές την μια όψη της κάρτας και επιλέξαμε με ψηφοφορία την καλύτερη για να έχουν όλες οι κάρτες  το ίδιο μοτίβο εξωτερικά.


Results / ReactionsCOOPERATING ACADEMICS

Ειρήνη Φωκά

Objective Action

Να εργαστούν τα παιδιά με όλους τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Connection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation