Σχέδια μαθήματος

1o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

1821-2021 200 χρόνια Αθάνατοι

1821-2021 200 χρόνια Αθάνατοι
SUBMITTED FROM:

1o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Δημοτικό


School Principal

Οικονόμου Σταυρούλα

Contact with School


Description

Το έργο ολοκληρώθηκε σε τρία στάδια. Ερευνα για τους πρωταγωνιστές και τα γεγονότα της Ελληνική Επανάστασης του 1821. Εκμάθηση του Stop Motion Studio εξ΄αποστάσεως, πειράματα και ανατροφοδότηση. Παραγωγή των animation και μοντάζ σε ένα ενιαίο έργο με το movie maker.

Το αποτέλεσμα είναι stop motion animation, αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Δημιουργήθηκε εξ΄ολοκλήρου στο πλαίσιο της εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης με μεγάλη αναταπόκριση κι ενθουσιασμό από τους μαθητές. Πρόγραμμα το οποίο αξιοποιήθηκε είναι το Stop motion studio για κινητά.

Ιστοσελίδα στην οποία είναι αναρτημένο το έργο:

https://1821-2021--200-chronia-eleutherias.webnode.gr/trip-advisor/


Results / Reactions

Η μεγάλη χαρά και ανταπόκριση των μαθητών είναι το σημαντικότερο από τα αποτελέσματα. Η αίσθηση της απότισης φόρου τιμής στη σημαντική μας εθνική επέτειο, σε μια περιόδο που τα σχολεία είναι κλειστά, και η παρουσίαση του έργου μέσω ιστοσελίδας, έδωσε ζωντάνια τη μέρα της σχολικής γιορτής εντός κι εκτός σχολικής κοινότητας. Η εκτόξευση της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας δημιούργησαν αναμνήσεις που θα συντροφεύουν τους μαθητές στη ζωή τους καθώς βρίσκονται στη τελευταία τάξη του δημοτικού και λόγω των συνθηκών τη ζουν από απόσταση.COOPERATING ACADEMICS

Αναστασία Λαμπροπούλου

Objective Action

Στόχος του μαθήματος μέσα στο πλαίσιο της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης, ήταν να λειτουργήσουν οι μαθητές ως δημιουργοί και όχι απλοί παθητικοί δέκτες ψηφιακού περιεχομένου. Ερεύνησαν έμαθαν νέο πρόγραμμα, το δωρεάν stop motion studio και αξιοποίησαν τα κινητά για την παραγωγή της ταινίας τους.

Initiative time

4 μήνες

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation