Καλές πρακτικές

Πειραματικό Δημ. Σχολ. Σερρών "Κων. Καραμανλής"


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

20 Μολυβάκια

20 Μολυβάκια
SUBMITTED FROM:

Πειραματικό Δημ. Σχολ. Σερρών "Κων. Καραμανλής"

Το σχολείο μας είναι ένα σχολείο με κουλτούρα εφαρμογής προγραμμάτων, όπως Teachers4Europe, e-Twinning, UNESCO, καθώς και προγράμματα που άπτονται των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, με διάχυση των δράσεων στην τοπική κοινωνία και ανοιχτές συνεργασίες με σχολικές μονάδες και πανεπιστήμια.


School Principal

Κυριαζίδης Σπυρίδων

Contact with School


Description

Τα 20 Μολυβάκια https://blogs.sch.gr/20molyvakia/ είναι ο ψηφιακός τόπος της Γ1 Τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Στον χώρο αυτόν θα βρείτε δραστηριότητες που υλοποιούνται διαθεματικά και αφορούν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης σχολικής κοινότητας  σχετικά με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών


Results / Reactions

Οι επισκέπτες του ιστότοπου έχουν την ευκαιρία να δουν τις εργασίες των μαθητών/τριών  και να προβληματιστούν για τους 17 στόχους. Το blog αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που το επισκέπτονται και ένα μέσο ενημέρωσης και συνεργασίας με τους γονείς, οι οποίοι βοηθούν στον εμπλουτισμό του στέλνοντας τις φωτογραφίες από τις εργασίες των παιδιών όσο διαρκεί η καραντίνα. Οι ίδιοι οι μαθητές επισκέπτονται τον ιστοχώρο για να δουν τη συμμετοχή τους και να αισθανθούν μέλη μιας κοινότητας που προσπαθεί για τη διάχυση και την επίτευξη των 17 Στόχων.Co-operations

Συνεργαζόμαστε σε σταθερή βάση με την τοπική Unesco και τους εθελοντές της. Στα πλαίσια των προγραμμάτων eTwinning έχουμε φέτος συνεργασία με περισσότερα από 20 σχολεία της Ευρώπης. Επίσης φέτος έχουμε συνεργασία με την Junior Achievement για την υλοποίηση προγράμματος επιχειρηματικότητας.


COOPERATING ACADEMICS

Αναγνωστίδου Μαρία, Σαλώνη Χριστιάνα, Ματινόγλου Ελένη

SPREAD THE WORD METHODS

Το blog έχει δημιουργηθεί ακριβώς για να προβάλλει δραστηριότητες μάθησης που προωθούν τους 17 στόχους. Βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Σχολείου για να είναι πιο εύκολα προσβάσιμο. Επίσης οι αναρτήσεις του προβάλλονται στα πλαίσια των ιστολογίων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.


Objective Action

Μέσα από τον Στόχο 17-Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων, προσεγγίζονται και οι 17 Στόχοι στο σύνολό τους

Target Audience

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εκπαιδευτική κοινότητα, συνεργάτες στο eTwinning

Initiative time

Σχολικό έτος 2020-2021

Initiative Location

Σέρρες - Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών - Διαδίκτυο

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation