Καλές πρακτικές

13o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
SUBMITTED FROM:

13o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


School Principal

ΜΑΡΙΝΑ ΣΟΥΚΑ

Contact with School


Description

Στις 3 Δεκεμβρίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δόθηκε το ενακτήριο λάκτισμα για το νέο σχολικό πρόγραμμα "Κράτα με, να σε κρατώ" στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας μαζί με άλλα σχολεία όλων των βαθμίσων του Νομού. Το πρόγραμμα που διοργανώνεται με τη φροντίδα του τμήματος Παιδείας του δήμου,  του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό συντονίζει το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου. 

Στο σχολείο μας έλαβαν χώρα δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοπόιησης όπως προβολή βίντεο, προσομοιώσεις παραολυμπιακών αθλημάτων και επίδειξη νοηματικής. Η συνέχεια δόθηκε στην Πλατεία Μικρασιατών όπου μαθητές κι εκπαιδευτικοί γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία με βιωματικές, μουσικοκινητικές, εικαστικές και αθλητικές δράσεις και έδωσαν με βιωματικό τρόπο το νόημα της  μέρας σε μικρούς και μεγάλους. 


Results / Reactions

Τα παιδιά αντιλήφθηκαν την έννοια της διαφορετικότητας και του σεβασμού στα άτομα με ειδικές ανάγκεςCOOPERATING ACADEMICS

Στέλα Χαραλαμπάκη

SPREAD THE WORD METHODS

Το πρόγραμμα διοργανώνεται με τη φροντίδα του τμήματος Παιδείας του δήμου,  του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό συντονίζει το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου.


Objective Action

Κατανόηση και σεβασμός της διαφορετικότητας

Target Audience

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς

Initiative time

3 Δεκεμβρίου 2019

Initiative Location

Σχολείο - Η πόλη μας

PHOTOSConnection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation