Μαθητικές δημιουργίες

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Αειφορία και άσκηση

Αειφορία και άσκηση
SUBMITTED FROM:

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς


School Principal

ΠΑΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Contact with School


Description

Ο περίπατός μας ξεκίνησε στις όχθες της λίμνης, μα πλάι στον όμορφο κόσμο της, αντικρίσαμε και κάποιες ασχήμιες. Μπουκάλια, χαρτόκουτα, φλούδες πορτοκαλιού, πλαστικά σακουλάκια και λίγο πιο εκεί ένα παρατημένο δίχτυ. Κάποιος ψαράς το άφησε γιατί πια δεν ήταν χρήσιμο, τρυπημένο και κομμένο. Για εμάς όμως τίποτα δεν είναι άχρηστο. Ούτε καθίσαμε με τα χέρια σταυρωμένα. Φορέσαμε γάντια και αρχίσαμε το καθάρισμα. Επιστρέφοντας φέραμε κάποια υλικά στο σχολείο. Αφού κάναμε τη διαλογή και το πλύσιμο, τα ρίξαμε στους κάδους ανακύκλωσης: χαρτί στον μπλε, πλαστικό στον γαλάζιο, γυαλί στον κίτρινο και αλουμίνιο στον κόκκινο.

Κρατήσαμε όμως κάποια χαρτιά και φτιάξαμε μια μπάλα …μπλε και κίτρινη για βόλεϊ. Επίσης φυλάξαμε το δίχτυ που έγινε με λίγη προετοιμασία φιλέ. Τίποτα δεν πήγε χαμένο. Ακόμη και τα ξυλάκια παγωτού, αφού τα πλύναμε και τα βάψαμε τα μετατρέψαμε σε σελιδοδείκτες…

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια μεγάλη μακέτα που αναπαριστά τη δράση μας. Σχεδιάσαμε αφίσες και οργανώσαμε έναν αγώνα βόλεϊ, beach volley για την ακρίβεια στην όχθη της λίμνης. Καθώς όμως έβρεχε τον πραγματοποιήσαμε στην αυλή του σχολείου. Συμμετείχαμε όλοι, δάσκαλοι και μαθητές. Οι ομάδες μας είχαν το όνομα πουλιών. Δημιουργήσαμε το ημερολόγιο των Παγκόσμιων Ημερών για τη γη και τέλος ένα ποίημα αφιερωμένο στην ΑΕΙΦΟΡΙΑ.


Objective Action

Ο συνδυασμός της άσκησης με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης (Καστοριάς) που ζούμε.

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation