Σχέδια μαθήματος

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Αιθέρια έλαια στον αποστακτήρα του σχολείου μας

Αιθέρια έλαια στον αποστακτήρα του σχολείου μας
SUBMITTED FROM:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ -ΚΡΗΤΗ GYMNASIO VRYSWN-CHANIA-CRET-GREECE


School Principal

ΚΟΡΤΣΙΔΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

Contact with School


Description

Τα Ανθοϊάματα του Γυμνασίου Βρυσών

..το Άρωμα μας…ΑνθοΊαμα : ανθόνερο Κυπαρίσσι με αιθέριο έλαιο Περγαμόντο….απο το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Γυμνασίου Βρυσών…

Αιθέρια έλαια στον αποστακτήρα του σχολείου τους για εκπαιδευτικές ανάγκες μπορούν να παρασκευάζουν οι μαθητές του Γυμνασίου Βρυσών  θέτοντας τις βάσεις για πιθανή επαγγελματική αποκατάσταση τους αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Μια μικρή επίδειξη της προσπάθειας αυτής έγινε την Κυριακή στον χώρο του σχολείου, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν και άλλες πρωτότυπες δράσεις που υλοποιεί το Γυμνάσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στα Χανιώτικα Νέα.

“Ψυχή” του σχολείου ο εκπαιδευτικός Χαράλαμπος Κουτσουπάκης, που έχει εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη και το ενδιαφέρον για τη γνώση. «Η απόσταξη αρωματικών φυτών για να φτιάξουμε αιθέρια έλαια και αρώματα ήταν μια δράση που άρεσε στα παιδιά, γιατί τα ελκύει πάντα καθετί καινούργιο. Επειδή η περιοχή μας έχει πλούσια χλωρίδα παίρνοντας από εδώ ερεθίσματα, μπορούν τα παιδιά να αναπτύξουν στο μέλλον μια ανάλογη επαγγελματική δραστηριότητα», είπε ο κ. Κουτσουπάκης μιλώντας στα “Χ.ν.”.

screenshot-2019-12-23-at-6.48.26-pm.png

Η χημικός Nεκταρία Αρχοντάκη σημείωσε από τη μεριά της πως με τη λειτουργία του αποστακτήρα «θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά ότι το σχολείο δεν είναι μόνο το διάβασμα αλλά και η δραστηριοποίηση σε ένα βιωματικό εργαστήριο. Επίσης έμαθαν πράγματα για τα αρωματικά φυτά, ότι δεν τα ξεριζώνεις αν θέλεις να μαζέψεις αλλά παράλληλα τους δόθηκαν ευκαιρίες για να αναπτύξουν ιδέες και πρωτοβουλίες για την αξιοποίησή τους».

 

 

Η ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Results / Reactions

Μαθητές γονείς όπως και η τοπική κοινωνία εντυπωσιάστηκε και πληροφορήθηκε για δράσεις τέτοιου είδους που θέτουν τις βάσεις για βιώσιμη και οικολογική ανάπτυξη.Co-operations

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ,ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ.


COOPERATING ACADEMICS

ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ , ΚΟΥΤΣΟΥΠΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

SPREAD THE WORD METHODS

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Objective Action

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ,ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Initiative time

23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

SUPPORTED FILES

PHOTOSConnection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation