Μαθητικές δημιουργίες

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Αλφαβητάρι της Κυκλοφοριακής Αγωγής

Αλφαβητάρι της Κυκλοφοριακής Αγωγής
SUBMITTED FROM:

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

Ιδιωτικό Σχολείο


School Principal

Αναστασία Νικολοπούλου

Contact with School


Description

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας, που μας αφορά όλους, καθώς είναι συνυφασμένο με την οδική ασφάλεια και κατ’ επέκταση  με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Είναι προϋπόθεση για τη σωστή οδική συμπεριφορά των πολιτών και πρέπει να καλλιεργείται από τη μικρή ηλικία των παιδιών, όταν ακόμα έχουν τον ρόλο του επιβάτη και του πεζού.

Το φετινό σχολικό έτος, στο τμήμα νηπίων Ν.7 του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας «Κυκλοφορώντας με Ασφάλεια και για το Περιβάλλον», εκπονήσαμε σειρά δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και το «Αλφαβητάρι της Κυκλοφοριακής Αγωγής».

Σε ένα αυτοσχέδιο βιβλίο γράψαμε τα γράμματα του αλφαβήτου, σκεφτήκαμε λέξεις σχετικές με την κυκλοφοριακή αγωγή και τις αντιστοιχήσαμε σε κάθε γράμμα. Έπειτα, τα παιδιά μοιράστηκαν τα γράμματα και ανέλαβαν να γράψουν -με τη διακριτική βοήθεια της νηπιαγωγού τους, κ. Άσπας Αθανασιάδη- την αντίστοιχη λέξη, η οποία συνοδεύτηκε και με μία σχετική ζωγραφιά.


Objective Action

Στόχος της δράσης ήταν η γνώση και η κατανόηση -από τα νήπια- εννοιών σχετικών με την Κυκλοφοριακή Αγωγή, καθώς και ο εμπλουτισμός του σχετικού λεξιλογίου τους. Επιπλέον μέσα από τη ζωγραφική, ενισχύθηκε το ενδιαφέρον των παιδιών για καλλιτεχνική δημιουργία.

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation