Καλές πρακτικές

Νηπιαγωγείο Φάρου Αυλίδας


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Ανακυκλώνω και εγώ, κάνω νέο το παλιό

Ανακυκλώνω και εγώ, κάνω νέο το παλιό
SUBMITTED FROM:

Νηπιαγωγείο Φάρου Αυλίδας

ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


School Principal

Δαδάνη Αλεξάνδρα

Contact with School


Description

Αφορμή στάθηκε το περσινό πρόγραμμα ανακύκλωσης «My future, my paper». Τα παιδιά έκαναν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το που πρέπει να πετάμε τα σκουπίδια μας, τι είναι αυτός ο μπλε κάδος έξω από το σχολείο μας κ.τ.λ. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε ένα πλάνο ευαισθητοποίησης πρώτα με φυλλάδιο στους γονείς και έπειτα μέσα στην τάξη με ανάλυση κάθε υλικού από την Παρασκευή του ως την κατανάλωσή του και την επαναχρησιμοποίησή του. Έγιναν Κατασκευές με διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά. Στείλαμε μερικές από τις κατασκευές μας με ανακυκλώσιμο κουτί στο Νηπιαγωγείο Μεγίστης στο Καστελόριζο. Φτιάξαμε Καδράκι από χαρτοπολτό για τη γιορτή της μητέρας. Χωριστήκαμε σε ομάδες ανάλογα με τα υλικά και φτιάξαμε τους δικούς μας κάδους. Διαχωρίσαμε τα υλικά που συγκεντρώσανε οι γονείς στο σπίτι και γεμίσαμε τους κάδους μας. Η ερχόμενη εβδομάδα είναι η εβδομάδα του πλαστικού και οι ιδιότητές του καθώς και οι συνέπειες που προκαλεί στο περιβάλλον (π.χ. θάλασσα και θαλάσσια ζωή, περιβάλλον κ.τ.λ.). Θα δημιουργηθεί η ανάλογη αφίσα σύμφωνα με τις ιδέες των παιδιών, κατασκευές κ.τ.λ.


Results / Reactions

Προς το παρόν (γιατί είναι μια δράση σε εξέλιξη) έχουν ευαισθητοποιηθεί οι γονείς και οι μαθητές ως προς τα υλικά που ανακυκλώνονται και πως θα πρέπει να τοποθετούνται στον κάδο. Επίσης, οι μαθητές έχουν παρακολουθήσει έκθεση έργων με ανακυκλώσιμα υλικά και έχουν δημιουργήσει διάφορες συνθέσεις με ανάλογα υλικά. Το σύνθημα είναι «Τίποτα δεν πάει χαμένο στο σχολείο μας».Co-operations

Με την εταιρία Αφής (μπαταρίες) και με την εταιρεία φωτοκύκλωσης λαμπτήρες), αλλά και με το Δημοτικό Σχολείο Φάρου σε κοινές δράσεις.


COOPERATING ACADEMICS

Δαδάνη Αλεξάνδρα, Ιλαρίδου Φωτεινή

SPREAD THE WORD METHODS

Ενημέρωση με αφίσες στο χωριό με το τέλος επεξεργασίας όλων των αφισών για όλα τα υλικά


Objective Action

Ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση

Target Audience

Μαθητές , γονείς , Τοπική κοινωνία

Initiative time

Εδώ και 2 μήνες περίπου και συνεχίζεται μέχρι και την τελική γιορτή που θα σχετίζεται με το θέμα «Το ταξίδι της Αρέθουσας και του Αλφειού μέσα στο νερό και τη θάλασσα με εμπόδια τα σκουπίδια»

Initiative Location

Εντός σχολείου

PHOTOS 23Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation