Καλές πρακτικές

8/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΠΑΔΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
SUBMITTED FROM:

8/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΠΑΔΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ

8/θέσιο Δημ. Σχ. Παάδου. 26 Εκπαιδευτικοί όλων των Ειδικοτήτων (Παράλληλη Στήριξη, Τμ. Ένταξης, ΤΥ ΖΕΠ για Ρομά, Καλλιτεχνικά, Θεατρικής Αγωγή, Μουσικό, Γυμναστή, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Πληροφορική)


School Principal

Γιώργος Ζορμπάς

Contact with School


Description

Η περιοχή της Γέρας περιβάλλεται από έναν τεράστιο Ελαιώνα. Δίπλα στο σχολείο μας υπάρχει ελαιοτριβείο και παράγει λάδι και φυσικά πυρήνα. Λόγω ότι χρειαζόμασταν περίπου €4.000 ευρώ για θέρμανση του σχολείο τους χειμερινούς μήνες, με πολύ οικονομία (παλιό κτήριο, πολλές απώλειες), με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, δώσαμε τα χρήματα της μίας;  χρονιάς για αντικατάσταση του λέβητα και από το 2013 στο σχολείο μας καίμε πυρήνα, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, προσφορά του τοπικού ελαιοτριβείου. 


Results / Reactions

Μπήκαμε στο Δίκτυο οικολογικών Σχολείων, πήραμε την Πράσινη Σημαία, την οποία φέτος την πήραμε για δεύτερη φορά (δίνεται σε σχολεία που για δύο χρόνια εφαρμόζουν οικολογικές δράσεις για να διατηρήσουν τον τίτλο). Ενεργοποιήθηκε η τοπική κοινωνία, συμμετείχε στην όλη δράση (βλ. φωτό), εξοικονόμηση χρημάτων αντί εξόδων πετρελαίου για διαμόρφωση και καλλωπισμό του σχολείου. Διάδοση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Καλή πρακτική και για άλλα σχολεία. Ήμασταν το 1ο σχολείο στη Λέσβο, που εφάρμοσε αυτό τον τρόπο λειτουργίας για τη θέρμανση.Co-operations

Σύλλογος Διδασκόντων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΕΘελοντές Γονείς, Μαθητές.


COOPERATING ACADEMICS

Σύλλογος Διδασκόντων

SPREAD THE WORD METHODS

Ενημέρωση της Κοινωνίας από την τοπική εφημερίδα, πολιτιστικού περιεχομένου, "ΤΟ ΒΗΜΑ διαλόγου της Γέρας. Ενημέρωση, συζητήσεις, πρόσκληση ομιλητών κ.ά.


Objective Action

Χρήση Ανανεώσεμων Πηγών

Target Audience

Τοπική Κοινωνία, Σύλλογος Γονέων, Γονείς Εθελοντές

Initiative time

Προετοιμασία ένας χρόνος. Λειτουργεί μέχρι σήμερα από το 2013

Initiative Location

Δημοτικό Σχολείο Παπάδου

SUPPORTED FILES

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation