Σχέδια μαθήματος

ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ (ΕΑΕ) ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓΡΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΡΟΛΟΙ (ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ)

ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΡΟΛΟΙ (ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ)
SUBMITTED FROM:

ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ (ΕΑΕ) ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓΡΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


School Principal

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΖΑΚΑΣ

Contact with School


Description

Κατά το δεύτερο διάλειμμα δυο εκπαιδευτικοί λογομαχούν μπροστά σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες. Οι μαθητές επεμβαίνουν για να ηρεμήσουν την κατάσταση και να απομακρύνουν τους εκπαιδευτικούς από το σημείο που λαμβάνει χώρα ο διαπληκτισμός.
Στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση με τους μαθητές/μαθήτριες όπου εκφράζονται για το συμβάν και χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός στο χώρο του σχολείου να διαπληκτίζονται οι εκπαιδευτικοί.
Ένας εκπαιδευτικός προσπαθεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά των συναδέλφων του λέγοντας πως είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως διαπληκτίζονται καθημερινά οι μαθητές/μαθήτριες το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους εκπαιδευτικούς.
Οι μαθητές αρχίζουν να ανακαλούν δικές στους στιγμές διαπληκτισμού και αναφέρουν τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει ώστε να τις είχαν αποφύγει και προτείνουν λύσεις στους εκπαιδευτικούς για να συμφιλιωθούν.
Ακολουθεί παρουσίαση και παιχνίδι από τους εκπαιδευτικούς της δράσης.
Οι μαθητές/μαθήτριες επέλεξαν ο καθένας/καθεμία με τυχαίο τρόπο έναν αριθμό από το 1 έως το 14, ο κάθε αριθμός υπήρχε δυο φορές.
Οι μαθητές/μαθήτριες που είχαν τον ίδιο αριθμό αποτελούσαν και το ζευγάρι όπου θα έπρεπε να παρουσιάσουν το σενάριο που τους δόθηκε μέσω μιας εικόνας. Οι υπόλοιποι/-πες μαθητές/μαθήτριες θα έπρεπε να καταλάβουν τι παρουσιάζουν οι δυο μαθητές/μαθήτριες και να μετατρέψουν την εικόνα την εικόνα βίας σε θετική εικόνα επίλυσης μεταξύ των δύο μαθητών/μαθητριών.
 
 

Results / Reactions

Οι μαθητές στο τέλος της δράσης έφτιαξαν το δικό τους συμβόλαιο ότι τις διαφορές τους θα τις επιλύουν με τον διάλογο και θα προστατεύουν τους αδύναμους μαθητές/μαθήτριες.Co-operations

Συνεργασία με Ψυχολόγο και λογοθεραπέυτρια του σχολέιου καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης για σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης ανάλογα με τον τρόπο που εκφράζονται οι μαθητές/ μαθήτριες.


COOPERATING ACADEMICS

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΓΥΡΗ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΦΩΤΙΟΥ, ΑΝΤΩΝΙΑ-ΕΥΤΕΡΠΗ ΖΩΙΔΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΖΑΚΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΤΕΣΚΟΥ, ΕΥΘΑΛΙΑ ΚΟΚΚΟΤΑ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΜΟΥ.

Objective Action

ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Initiative time

3 Διδακτικές ώρες

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation