Μαθητικές δημιουργίες

2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Αρχαίων Διαδίκτυον - Ancient Greeks’ Internet

Αρχαίων Διαδίκτυον - Ancient Greeks’ Internet
SUBMITTED FROM:

2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας


School Principal

Γεώργιος Κομιώτης

Contact with School


Description

Μαθητές του σχολείου μας, δημιούργησαν μία ταινία με την οποία απέδωσαν, μέσα από μια χιουμοριστική οπτική, το όραμά τους για το πώς θα ήταν η ζωή στην αρχαιότητα αν υπήρχε το διαδίκτυο. Αρχαίοι Έλληνες (και όχι μόνο), θνητοί και θεοί, λύνουν τα προβλήματά τους χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, χωρίς όμως να λείπουν και τα «στραβοπατήματα» που προκαλούνται από την αλόγιστη χρήση του.

Οι μαθητές αφιέρωσαν με χαρά πολύτιμο χρόνο από το βαριά φορτωμένο πρόγραμμά τους. Εργάστηκαν με πειθαρχία και υπευθυνότητα που θα τη ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες: ζωγράφισαν τα σκηνικά και επέλεξαν τις στολές τους, σκηνοθέτησαν, κινηματογράφησαν, αναζήτησαν τη μουσική επένδυση, ακόμη και τα εφέ. Εκείνο, όμως, που ξεχώρισε είναι η ευγένεια, η δημιουργικότητα και το ομαδικό πνεύμα τους.

Αρχικά η ταινία περιλάμβανε 4 σκηνές και συμμετείχε στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2018 «Αρχαία Ελλάδα και Διαδίκτυο» του Ελληνικού Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids, κερδίζοντας το πρώτο πανελλαδικό βραβείο στην κατηγορία «Γυμνάσια-Λύκεια».   https://www.youtube.com/watch?v=9gfFcPFuQRQ

Στη συνέχεια οι μαθητές πρόσθεσαν στην ταινία άλλες 4 σκηνές, ψηφιακά εφέ (χρησιμοποιώντας την τεχνική  chroma keying) και υπότιτλους στα αγγλικά και συμμετείχαν στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας και στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό  SaferInternet4EU Awards.

Επίσης η ταινία  συμμετείχε στον μαθητικό διαγωνισμό Camera Zizanio (στον οποίο υποβλήθηκαν πάνω από 2 χιλιάδες ταινίες από όλο τον κόσμο), και ήταν ανάμεσα στις 250 περίπου ταινίες που επιλέχτηκαν να προβληθούν στα τρία διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ (Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές)   (https://camerazizanio.files.wordpress.com/2018/11/camerazizanio_2018_for_web.pdf  σελ.34)

Τους μαθητές καθοδήγησαν οι φιλόλογοι Αναστοπούλου Σταυρούλα και Θεοδωροπούλου Νικολέττα και η καθηγήτρια πληροφορικής Σωτηροπούλου Κωνσταντίνα.


Objective Action

Να διαδοθεί το μήνυμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου SID 2018: “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα”, ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλέστερο, αλλά και καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, δημιουργικά, με σεβασμό και με κριτική σκέψη. Παράλληλα στόχος ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης, να αξιοποιήσουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, να καλλιεργήσουν το πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας και να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας.

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation