Σχέδια μαθήματος

5o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Ασφάλεια στη θάλασσα

Ασφάλεια στη θάλασσα
SUBMITTED FROM:

5o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


School Principal

ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

Contact with School


Description

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εγκεκριμένο απο το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την ασφάλειά τους στην παραλία, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και τις λοιπές δραστηριότητες αναψυχής που γίνονται σε αυτή.


Results / Reactions

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά  στις δραστηριότητες και συνδιαμόρφωσαν με την εκπαιδευτικό το πρόγραμμα. Συνδυάστηκαν η μάθηση με την ψυχαγωγία καθώς και δραστηριότητες απο διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Καθώς το πρόγραμμα ήταν βιωματικό και όχι μόνο θεωρητικό, τοποθέτησε τους μαθητές στο επίκεντρο του προγράμματος και δεν τους καθήλωσε απλά ως θεατές της παρουσίασης του θέματος. Αξιοποιήθηκε η τεχνολογία μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας,  κάτι που κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Βίντεο απο τις δραστηριότητες του προγράμματος υπάρχουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα στον παρακάτω σύνδεσμο:

SafeWaterSports Academy-ασφάλεια στη θάλασσα.Co-operations

SafeWaterSports Academy


COOPERATING ACADEMICS

Αργυρούδη Ευγενία

Objective Action

-Η προστασία της δημόσιας υγείας από ατυχήματα στο νερό στην Ελλάδα -Η ευαισθητοποίηση γύρω από την αποφυγή και τη σωστή αντιμετώπιση των ατυχημάτων στο νερό. -η διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας αναφορικά με την αντιμετώπιση της θάλασσας και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτήν.

Initiative time

1 μήνας

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation