Μαθητικές δημιουργίες

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Βοήθησε τον Α.Μιαούλη να νικήσει τη ναυμαχία

Βοήθησε τον Α.Μιαούλη να νικήσει τη ναυμαχία
SUBMITTED FROM:

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

Ιδιωτικό Σχολείο


School Principal

Αναστασία Νικολοπούλου

Contact with School


Description

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την Απελευθέρωση από τον τούρκικο ζυγό, μελετήσαμε και γνωρίσαμε τα κυριότερα σημεία του Επαναστατικού Αγώνα και -ειδικότερα- τις ιστορικές στιγμές του 1821 στις Ελληνικές θάλασσες.

Το ελληνικό ναυτικό, οι κυβερνήτες των ένδοξων Ελληνικών πολεμικών πλοίων, οι ναύαρχοι και οι καπετάνισσες συνέβαλαν αποφασιστικά στη θετική έκβαση του Αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία. Τα κατορθώματα και οι ιστορίες των Ελλήνων ηρώων των θαλασσών κέντρισαν το ενδιαφέρον των παιδιών και τα ενέπνευσαν για καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Η επεξεργασία ενός βιβλίου σχετικού με τη ζωή και τους αγώνες του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, αποτέλεσε την αφορμή να σχεδιάσουμε το επιτραπέζιο παιχνίδι της τάξης μας. Τα παιδιά του τμήματος νηπίων Ν.7 του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με τη διακριτική βοήθεια της νηπιαγωγού τους κ. Άσπας Αθανασιάδη, δημιούργησαν ένα φιδάκι με τίτλο «Βοήθησε τον Α. Μιαούλη να κερδίσει τη ναυμαχία», του οποίου τις «βοήθειες» και τις «παγίδες» εμπνεύστηκαν τα παιδιά από όσα είχαμε συζητήσει και επεξεργαστεί στην τάξη.


Objective Action

Με αφορμή τη σημαντική αυτή ιστορική συγκυρία τα παιδιά γνώρισαν σημαντικές πτυχές και πρόσωπα των αγώνων στις ελληνικές θάλασσες και συνδυάζοντας τη γνώση με την καλλιτεχνική δημιουργία, ενίσχυσαν τη λογικομαθηματική σκέψη τους, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation