Μαθητικές δημιουργίες

9ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου – Κορδελιού


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Ας βοηθήσουμε τον Πέρι το περιβάλλον κάνοντας Ανακύκλωση

Ας βοηθήσουμε τον Πέρι το περιβάλλον κάνοντας Ανακύκλωση
SUBMITTED FROM:

9ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου – Κορδελιού

Το 9ο Νηπιαγωγείο Ελευθερίου – Κορδελιού βρίσκεται στη δημοτική κοινότητα Ελευθερίου – Κορδελιού του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου του Ν. Θεσσαλονίκης. Ανήκει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Λειτουργούν σ' αυτό δύο τμήματα βασικού υποχρεωτικού προγράμματος με εναλλασσόμενο ωράριο (βάρδια).


School Principal

Πλιάτσικα Βασιλική

Contact with School


Description

Η δημιουργία των παιδιών ήταν αποτέλεσμα δράσης που πραγματοποιήθηκε στην τάξη μετά τη συμμετοχή των παιδιών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περιβάλλον – Απορρίμματα – Ανακύκλωση» που πραγματοποιήθηκε στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δερβενίου από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο δημιουργήθηκε από τα παιδιά με τη μέθοδο του εκπαιδευτικού δράματος, ώστε τα παιδιά να δώσουν νόημα σε ό,τι ζωγράφιζαν με την παράλληλη σχετική συζήτηση. Τα παιδιά ζωγράφισαν το σπίτι που ζει ο Πέρι το Περιβάλλον (ήρωας του εκπαιδευτικού video για την ανακύκλωση, που παρακολούθησαν κατά την επίσκεψη). Στη συνέχεια με την τεχνική «Δάσκαλος σε ρόλο» πρότειναν ιδέες - μηνύματα που θα βοηθήσουν τον Πέρι το Περιβάλλον να είναι καθαρός και υγιής.

Μάλιστα η ανησυχία ενός παιδιού για το αν θα τους ακούσουν οι μεγάλοι, ήταν η αφορμή για τη συμμετοχή του έργου στο διαγωνισμό. Έτσι η ιδέα ενός παιδιού «Να κάνουμε σύνθημα, να το κολλήσουμε στις κολόνες» μας οδήγησε να κολλήσουμε τα μηνύματά μας επάνω στο έργο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Τρέφομαι υγιεινά, προστατεύω τον εαυτό μου και το περιβάλλον» (στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγιή παιδιά, Υγιής Πλανήτης του  WWF Ελλάς).

 

Επειδή δεν υπάρχει ένα βασικό μήνυμα πάνω στο έργο, δεν το εντάσσουμε στην κατηγορία «Αφίσα με μηνύματα», - δεν υπήρχε χώρος για να τοποθετηθεί ένα τέτοιο μήνυμα- πιστεύουμε όμως πως αυτό μπορεί να συμπεριληφθεί στην κατηγορία «Άλλο» ως ένα πολυτροπικό κείμενο.


Objective Action

Να κατανοήσουν ότι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση μπορούν προστατεύσουν το περιβάλλον, καθώς και την ανάγκη συμμετοχής όλων στην προσπάθεια αυτή.

PHOTOS 4Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation