Μαθητικές δημιουργίες

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

“Βρίσκομαι εδώ, αυτόν τον τόπο αγαπώ και δε θέλω να χαθώ…” (Ζώα υπό εξαφάνιση)

“Βρίσκομαι εδώ, αυτόν τον τόπο αγαπώ και δε θέλω να χαθώ…” (Ζώα υπό εξαφάνιση)
SUBMITTED FROM:

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το Μυστικό Κλειδί προσφέρει στο παιδί εναλλακτικούς τρόπους παιδαγωγικής φιλοσοφίας και μεθοδολογίας, που στοχεύουν σε ένα παιδοκεντρικό σύστημα εκπαίδευσης. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη ενός μοναδικού εκπαιδευτικού πρότζεκτ αγωγής και διαπαιδαγώγησης που δίνει ευκαιρίες και ερεθίσματα ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητες και την προσωπικότητά τους. Οι χώροι μας είναι διαμορφωμένοι σε γωνιές με τρόπο, ώστε τα παιδιά να μπορούν να εκφραστούν μέσα από τις τέχνες και να αναπτύξουν ικανότητες που μέχρι τώρα ίσως να ήταν ανεκμετάλλευτες.


School Principal

ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

Contact with School


Description

Το τμήμα Προνηπίων Α' δημιούργησε ένα βίντεο με τίτλο "Τα ζώα υπό εξαφάνιση της Ελλάδας ζητάνε τη βοήθειά σας", στο οποίο τα παιδιά μεταμφιεσμένα σε απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα, πέρασαν τα δικά τους μηνύματα για ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οι μαθητές του τμήματος Προνηπίων Β' σύνθεσαν, εικονογράφησαν και ηχογράφησαν τη δική τους ιστορία με τίτλο "Ίχνη στο δάσος" στα πλαίσια του Project μας. Το αποτέλεσμα είναι ένα ηλεκτρονικό παραμύθι σε μορφή βίντεο, στο οποίο μπορούμε να διακρίνουμε κάποιους από τους κινδύνους που απειλούν τα άγρια ζώα (δηλητηριασμένες τροφές και παράνομο κυνήγι) αλλά και την ανάγκη των παιδιών για ένα χαρούμενο τέλος -όλα πήγαν καλά.

Στα πλαίσια του project μας “Βρίσκομαι εδώ, αυτόν τον τόπο αγαπώ και δε θέλω να χαθώ…” (Ζώα υπό εξαφάνιση), πραγματοποιήσαμε ποικίλες δραστηριότητες προς εμπέδωση, ευαισθητοποίηση και αφύπνηση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών μας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτων δημιουργίες:

  • Κολάζ Κόκκινη Λίστα με τα απειλούμενα ζώα.
  • Ταυτότητα του αγαπημένου απειλούμενου ζώου κάθε παιδιού.
  • Πίνακας με τις απειλές των ζώων και αντιστοίχιση με εικόνες.
  • Αφίσα με τα δικαιώματα των ζώων.
  • Ομοίωμα μιας καφέ αρκούδας με φυσικά και τεχνητά υλικά.
  • Κάδοι ανακύκλωσης από ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Αφίσα ενσυναίσθησης με τίτλο “Τι άραγε νιώθουν τα ζώα όταν…;"
  • Μάσκες των αγαπημένων μας ζώων υπό εξαφάνιση.
  • Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τη φύση και τα άγρια ζώα για το ηλεκτρονικό μας bazaar.

Objective Action

-Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα ζώα υπό εξαφάνιση της χώρας μας (αιτίες, κίνδυνοι, οργανισμοί και μέτρα προστασίας, δικαιώματα). -Κατανόηση της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και του αντίκτυπου της ανθρώπινης δραστηριότητας στη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας μας και κατ’ επέκταση στην ανθρώπινη ζωή. -Συνειδητοποίηση της αξίας της ατομικής και ομαδικής συνεισφοράς στο κοινό καλό. -Καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης απέναντι σε σοβαρά οικολογικά προβλήματα. -Προβληματισμός και ανάδυση δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

PHOTOS 1


Videos 3

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation