Σχέδια μαθήματος

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Δαμάζοντας τα ακραία περιβάλλοντα

Δαμάζοντας τα ακραία περιβάλλοντα
SUBMITTED FROM:

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

7/ΘΕΣΙΟ σχολείο με 120 μαθητές


School Principal

Αντώνης Κυρμπάτσος

Contact with School


Description

Η ζωή του ανθρώπου σε δύσκολα περιβάλλοντα: Πως ο άνθρωπος προσαρμόστηκε και ζει σε δύσκολες συνθήκες, οι πολιτισμοί αυτών των ανθρώπων , η εξέλιξή τους στο πέρασμα των χρόνων  και η καθημερινότητά τους . Συγκεκριμένες θεματικές ενότητες:

  • Η ζωή στους πόλους
  • Η ζωή στην έρημο
  • Η ζωή στα τροπικά δάση

Results / Reactions

Τα αποτελέσματα της έρευνας , εργασίας μας θα δημοσιοποιηθούν με δυο τρόπους:

  1. Η εργασία μας καθώς και φωτογραφικό υλικό από αυτήν θα αναρτηθούν σε πίνακες ανακοινώσεων του σχολείου ώστε όλη η σχολική κοινότητα να μπορεί να την δει  και
  2. Η εργασία μας θα δημοσιοποιηθεί στο μπλογκ της τάξης και θα δημιουργήσουμε και βίντεο που θα περιέχει εκτός από πληροφορίες και φωτογραφίες  και ήχους σχετικούς με την κάθε περιοχή την οποία μελετήσαμε.


COOPERATING ACADEMICS

Γύφτος Περικλής

Objective Action

Να ερευνήσουν και να διαπιστώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τις δυσκολίες που κρύβουν διάφορα περιβάλλοντα του πλανήτη μας

Initiative time

Με αφόρμηση την 6η ενότητα στο βιβλίο της Γλώσσας ( που θα προηγηθεί χρονικά των αντίστοιχων μαθημάτων της γεωγραφίας) θα γίνει ο προϊδεασμός και η συζήτηση πάνω σε ανθρώπους οι οποίοι κατοικούν σε ακραία περιβάλλοντα. Με τη βοήθεια περιοδικών και εφημερίδων που τα παιδιά θα αναζητήσουν και θα φέρουν στο σχολείο θα εμβαθύνουμε περισσότερο πάνω σε αυτές τις ομάδες ανθρώπων . Με την παράδοση των αντίστοιχων μαθημάτων της Γεωγραφίας η συζήτηση και το ενδιαφέρον θα περιστραφεί πάνω σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες, ενώ μέσα από τα διαδραστικά βιβλία και το φωτόδεντρο θα παρακολουθήσουμε στην τάξη ότι σχετικό υλικό υπάρχει. Επίσης μέσα από το διαδίκτυο θα δούμε βίντεο από αυτές τις περιοχές παρατηρώντας τη βλάστηση , τα ζώα , τις κατασκευές του ανθρώπου και την καθημερινότητά του σε αυτά τα περιβάλλοντα. Μέσω της ζωγραφικής θα σχεδιάσουμε σπίτια ή ενδυμασίες αυτών των ανθρώπων καθώς και σκηνές από την καθημερινή τους ζωή . Μέσα από το γλωσσικό μάθημα θα γράψουμε κείμενα έκθεσης με τα θετικά και τα αρνητικά της ζωής σε τέτοιου είδους περιβάλλοντα. Θ γίνει η κατανομή των 3ων επιμέρους θεμάτων και θα δημιουργήσουμε ομάδες εργασίας και έρευνας. Θα δοθούν σαφείς οδηγίες μελέτης και θα ορίσουμε το χρονοπρόγραμμα παρουσίασης της εργασίας , καθώς και τον τρόπο δημοσίευσής του ( αν θα γίνει κολλάζ , βίντεο κλπ)

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 3


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation