Καλές πρακτικές

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ
SUBMITTED FROM:

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

Το 2ο δημοτικό σχολείο Ακράτας είναι μια σχολική μονάδα σε ημιαστική περιοχή στον νομό Αχαϊας. Βρίσκεται στο Κράθιο (Δημοτική ενότητα Ακράτας) και ανήκει στον Δήμο Αιγιάλειας. Διδάσκουν σε αυτό 15 εκπ/κοί και έχει 94 μαθητές κατανεμημένους σε 7 τμήματα. Βασικά χαρακτηριστικά του σχολείου είναι α) η μονιμότητα πολλών εκπ/κών, πράγμα που σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί ενας πυρήνας ανθρώπων που δρουν από κοινού για την συνολική βελτίωση της σχολικής μονάδας και β) ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών μαθητών, περίπου 45%, προερχόμενοι από Αλβανία που φοιτούν στο σχολείο και του προσδίδουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του. Η εκπαιδευτική μονάδα υιοθετεί ανοικτό επικοινωνιακό κλίμα, παροτρύνει την ισοτιμία στις επικοινωνιακές σχέσεις, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και ελευθερίας στους εκπαιδευτικούς της. Προωθεί αποτελεσματικά την άτυπη μαθητεία μέσα στο σχολείο και την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών επιτυγχάνοντας έτσι τη στήριξη του εκπαιδευτικού τους έργου και την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Το σχολείο συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς και τους πολιτιστικούς Συλλόγους του τόπου για τη διενέργεια εκδηλώσεων και συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στις δράσεις της τοπικής κοινότητας. Η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και η παρουσίαση έργων των μαθητών προωθεί την εξωστρέφεια του σχολείου και τη σύνδεσή του με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν πρωτοβουλιακή δράση για την ανάπτυξη καινοτόμων δραστηριοτήτων στη σχολική μονάδα.


School Principal

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΑΜΩΝΑ

Contact with School


Description

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ΄-ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ-ΚΗΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΕΙΘΑΛΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΘΑΜΝΟΥΣ, ΦΥΤΑ.


Results / Reactions

Μαθητές και εκπαιδευτικοί με σύνθημά τους: «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» και  «ΚΑΘΑΡΟ –ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ για μαθητές και γειτονιά» προχώρησαν σε δενδροφύτευση όλων των παρτεριών με λουλούδια και διάφορα φυτά. Το σχολείο δίνει το παράδειγμα ότι νοιαζόμαστε και δρούμε για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο, περιβάλλον, γειτονιά, πόλη.

 

Οι μαθητές στοχεύουν να κινητοποιήσουν τους γονείς τους, το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ανθρωπιστικούς και φορείς της περιοχής, με σκοπό την αποτελεσματικότερη εθελοντική τους παρέμβαση και δράση στη ευρύτερη περιοχή γύρω από το σχολείο τους.Co-operations

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΘΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


COOPERATING ACADEMICS

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΑΜΩΝΑ, ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ,ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΥΣΤΑ

SPREAD THE WORD METHODS

  1. Οι δράσεις που στόχευαν στο περιβάλλον, βοήθησαν τους μαθητές να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της συμμετοχής για τη διεκδίκηση και τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής για όλους αλλά και για την κοινωνική δικαιοσύνη σε ζητήματα και προβλήματα της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας και τη διαμόρφωση ενεργητικής στάσης απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα προς όφελος όλης της κοινωνίας.

  2. ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  3. ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
  4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
  5. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΘΙΟΥ

Objective Action

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-Περιβάλλον -

Target Audience

ΜΑΘΗΤΈΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Initiative time

ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ- 2019

Initiative Location

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

SUPPORTED FILES

PHOTOSConnection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation