Καλές πρακτικές

3ο Γυμνάσιο Λάρισας


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Δενδροφύτευση

Δενδροφύτευση
SUBMITTED FROM:

3ο Γυμνάσιο Λάρισας

ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ


School Principal

Ιωάννα Θεοδωροπούλου

Contact with School


Description

Η δράση οργανώθηκε από τη δημοτική αρχή σε συνεργασία με τη γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος και το ΣΚΑΙ και απευθύνθηκε πρόσκληση προς τα σχολεία της περιοχής να συμμετέχουν. Στο σχολείο μας αρκετοί μαθητές δήλωσαν την επιθυμία να συμμετέχουν και οργανώθηκε μια ομάδα 3ο μαθητών και τριών υπεύθυνων καθηγητών. Δόθηκαν οδηγίες στους μαθητές σχετικά με τα ρούχα που έπρεπε να φορέσουν, καπέλα γυαλιά κτλ και σχετικά με το πως θα φύτευαν τα δέντρα.


Results / Reactions

Φυτεύθηκαν συνολικά 190 δέντρα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον εθελοντισμό και την ενεργή συμμετοχή σε δράσεις που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και την προστασία του περιβάλλοντος. Συνεργάστηκαν μεταξύ τους αλλά και με τα άτομα που εκπροσωπούσαν τους άλλους φορείς και δήλωσαν ότι ένιωσαν ικανοποίηση από τη συμμετοχή τους.Co-operations

Δημοτική αρχή Λάρισας, γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ (δράση: Όλοι μαζί μπορούμε).


COOPERATING ACADEMICS

Παπαδήμας Γ. – Βουλάγκας Ευαγ. - Πουλαράκη Αικ.

SPREAD THE WORD METHODS

Δημοσίευμα στον τοπικό τύπο

 


Objective Action

Οι μαθητές σε συνεργασία με φορείς της δημοτικής αρχής,άλλους πολίτες, τη γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ φύτεψαν 190 δέντρα με σκοπό τη δημιουργία χώρου πράσινου και αναψυχής στο νεοδημιουργηθέν πάρκο του Χατζηχαλάρ στη Λάρισα. Μέσα από τη δράση αυτή οι μαθητές έχονται σε επαφή με ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και καλούνται να αναλάβουν ενεργή δράση σε θέματα βιωσιμότητας της πόλης και του περιβάλλοντος.

Target Audience

Μαθητές, καθηγητές, γονείς, τοπική κοινωνία

Initiative time

22/04/2018 Δύο ώρες

Initiative Location

Λάρισα, πάρκο Χατζηχαλάρ

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation