Σχέδια μαθήματος

2o Νηπιαγωγείο Φλώρινας


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Το δεντράκι το αειθαλές

Το δεντράκι το αειθαλές
SUBMITTED FROM:

2o Νηπιαγωγείο Φλώρινας

Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Φλώρινας και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχολικού συγκροτήματος. Φοιτούν 18 παιδιά.


School Principal

Ιορδάνου Ευθαλία

Contact with School


Description

Οι μαθητές και μαθήτριες μέσα από την παρουσίαση ενός πρωτότυπου έμμετρου εικονογραφημένου κειμένου και τη συνδεσιμότητά του με τις τοπικές ανθρώπινες δραστηριότητες σε περίοδο χιονοπτώσεων, ευαισθητοποιούνται για τα δέντρα τα αειθαλή, αφηγούνται το κείμενο που με ευκολία έμαθαν, δημιουργούν αφίσα, παρατηρούν το πληρίον του σχολείου γηραίο αειθαλές δέντρο και στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα ασκούνται σε δραστηριότητες ελεύθερης ζωγραφικής με σημείο αναφοράς τα αειθαλή δέντρα, γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά  των αειθαλή δέντρων, ελιά, κυπαρίσσι, έλατο και βελανιδιά, και γράφουν τα αντίστοιχα ονόματα.


Results / Reactions

Τα παιδιά είδαν από μία άλλη οπτική τα αειθαλή δέντρα. Ευαισθητοποιήθηκαν και άρχισαν να σκέφτονται  όχι μόνο για τα έλατα των χριστουγέννων ή τα φυλλοβόλα δέντρα, αλλά και για τα αειθαλή που περνούν απαρατήρητα ιδιαίτερα την περίοδο των χιονοπτώσεων, τον Χειμώνα. Επιπλέον γνώρισαν τους κινδύνους που διατρέχουν και από μία άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα (το αλάτι για το χιόνι) πέρα αυτών που προκαλούν πυρκαγιές. Τα αειθαλή δέντρα ευδοκιμούν στο ορεινό κλίμα της περιοχής.Co-operations

Το έμμετρο κείμενο δημοσιεύτηκε στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να αποτελέσει έναν επιπλέον εκπαιδευτικό πόρο και για άλλα σχολεία. Επίσης αποτελεί ένα συμπληρωματικό πόρο για την ενασχόληση των μαθητών με περαιτέρω στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, όπως των καιρικών φαινομένων, ως αποτέλεσμα κλιματικών αλλαγών.


COOPERATING ACADEMICS

Μαρία Μαγκίρογλου

Objective Action

15. Ζωή στη στεριά

Initiative time

Δύο εβδομάδες

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 3


Videos 3

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation