Μαθητικές δημιουργίες

6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Δημιουργία Λαχανόκηπου

Δημιουργία  Λαχανόκηπου
SUBMITTED FROM:

6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών

Το Σχολείο μας βρίσκεται στους Ωρεούς, στη Β. Εύβοια, σε ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, ιδιαίτερα τουριστικό και γνωστό από το ομώνυμο κάστρο του και τον «Ταύρο των Ωρεών»


School Principal

Τσελίκα Χριστούλα

Contact with School


Description

Οι μαθητές στα πλαίσια του περιβ. προγράμματος με τίτλο"Ο  Κήπος της Αειφορίας-Βιοποικιλότητα της Αυλής μας",δημιούργησαν λαχανόκηπο. Φύτεψαν λοιπόν, μαρούλια σε σχήμα σαλιγκαριού παντζάρια και μαρούλια σε σχήμα χελώνας,μπρόκολα σε σχήμα καρδιάς, σπανάκια σε σχήμα ομπρέλας με περίγραμμα από κρεμμυδάκια και με αγάπη και περισσή φροντίδα περιποιήθηκαν τα λαχανικά και φυσικά στο τέλος απήλαυσαν τους καρπούς των κόπων τους με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό! 

Η   δημιουργία λαχανόκηπου είναι μία από τις πολλές δράσεις του προαναφερθέντος προγράμματος(ανθόκηπος, βραχόκηπος,αισθητικές παρεμβάσεις  και δράσεις ανακύκλωσης στην Αυλή μας).Για όλα αυτά το Σχολείο μας,έχει βραβευτεί με το βραβείο "ΒΡΟΝΖΕ"από τα Educations Leaders of Awards. Επίσης έχει διακριθεί στο έργο'Open schools for open Societies', για το Σχολικό του Κήπο από το ΙΕΠ και την Ελληνογερμανική Αγωγή.Ανήκουμε επίσης στον Δίκτυο των "Οικολογικών Σχολείων"  από την Ελληνική Προστασία της Φύσης και είμαστε υποψήφιοι για την "πράσινη σημαία."


Objective Action

Αφύπνιση περιβαλλοντικής συνείδησης, ανάπτυξη ομαδοσυνεργατικότητας, υιοθέτηση σωστής διατροφής, βιωματική μάθηση

PHOTOS 13


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation