Μαθητικές δημιουργίες

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Δημιουργία μακέτας αιολικού πάρκου

Δημιουργία μακέτας αιολικού πάρκου
SUBMITTED FROM:

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης

Το σχολείο μας εκπονεί κάθε χρόνο καινοτόμα προγράμματα περιβαλλοντικά,πολιτιστικά ή αγωγής υγείας καθώς και προγράμματα ευρωπαϊκού χαρακτήρα όπως E-Twinning.


School Principal

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

Contact with School


Description

Το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου συμμετέχει για το σχολικό έτος 2020-21 στην Πιλοτική Δράση  "Εργαστήρια Δεξιοτήτων" του Ι.Ε.Π. Στα πλαίσια του 2ου Θεματικού Κύκλου με τίτλο 'Φροντίζω το Περιβάλλον" (Άναψε πράσινο για τον πλανήτη) και με δικό μας τίτλο "Ο πλανήτης μας, η Γη άρχισε να αιμορραγεί" οι μαθητές μας δημιούργησαν μία μακέτα αιολικού πάρκου.

Η δημιουργία της μακέτας του αιολικού πάρκου πραγματοποιήθηκε κατά το 7ο Εργαστήριο του 2ου Θεματικού Κύκλου και αποτελεί Επέκταση Δράσης του εκπαιδευτικού υλικού που είναι αναρτημένο στην Πλατφόρμα Δεξιοτήτων ΄21 του Ι.Ε.Π. με τίτλο « Την ενέργεια μου πίσω, παρακαλώ!» Quality Net Work της Εκπαιδευτικής Ομάδας του Quality Net.

Η πρόταση του εκπαιδευτικού υλικού ήταν να δημιουργήσουν τα παιδιά ανεμόμυλους με χαρτί, καλαμάκια και διπλόκαρφα. Ωστόσο οι μαθητές μας έδωσαν την ιδέα να φτιάξουν ένα αιολικού πάρκο σαν αυτά που είχαν δει στις βιντεοπαρουσιάσεις του εκπαιδευτικού υλικού.

Για τη δημιουργία του αιολικού πάρκου χρειαστήκανε  ένα κομμάτι φελιζόλ, το οποίο έβαψαν ,τους ανεμόμυλους που έφτιαξαν στην προηγούμενη δράση και τους μετονόμασαν σε ανεμογεννήτριες και υφάσματα για να δημιουργήσουν τον λόφο(¨όπως είπαν τα παιδιά τα αιολικά πάρκα βρίσκονται πάνω σε λόφους¨).Υπέροχη ήταν η ιδέα των παιδιών να κατασκευάσουν με κάποιο τρόπο τον αέρα για να γυρίζουν οι ανεμογεννήτριες. Έτσι πήραν δύο κομμάτια μπλε ύφασμα και πλαισίωσαν το αιολικό πάρκο ώστε να μοιάζει ότι περιβάλλεται από αέρα. Τα παιδιά λοιπόν έφτιαξαν το δικό τους αιολικό πάρκο και ¨οργάνωσαν¨ την λειτουργία του!  Αυτή η σπουδαία βιωματική δράση ενθουσίασε τα παιδιά και τα βοήθησε να εκτιμήσουν την σημαντικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Objective Action

Να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα ,τη συνεργασία ,την κριτική σκέψη και την επικοινωνία. Να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους και να γίνουν υπεύθυνοι ,ενεργοί πολίτες με αγάπη στο περιβάλλον..Να γνωρίσουν τους στόχους 7(φτηνή και καθαρή ενέργεια) και 13(Δράση για το κλίμα)της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals






Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation