Μαθητικές δημιουργίες

3o Γυμνάσιο Αργυρούπολης


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

«Διαδικτυακός Διαγωνισμός Συγγραφής «100 Χρόνια Μέλισσα» σχολικού έτους 2020-21»

«Διαδικτυακός Διαγωνισμός Συγγραφής «100 Χρόνια Μέλισσα» σχολικού έτους 2020-21»
SUBMITTED FROM:

3o Γυμνάσιο Αργυρούπολης

Το σχολείο μας έχει δυναμικό 215 μαθητών, σε αστική περιοχή, με 40 περίπου μαθητές πολυπολιτισμικής ταυτότητας δεύτερης γενιάς.


School Principal

Γαβαλά Ειρήνη

Contact with School


Description

Στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», το ίδρυμα «Μέλισσα» διεξάγει διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος με θέμα «Η ιστορία μίας Μέλισσας». Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να γράψουν μια ιστορία σχετικά με το ίδρυμα «Μέλισσα». Οι συγγραφείς θα αφηγηθούν μια ιστορία, μέσα στην οποία θα αναφέρεται το ίδρυμα ή η ιστορία του ιδρύματος με δημιουργικό τρόπο. Οι συγγραφείς μέσα στο διήγημα τους θα αναφέρονται, με όποιον τρόπο θέλουν, στο έργο ή/και στο ίδρυμα της «Μέλισσας» που εδώ και 100 χρόνια προσφέρει προστασία και αγάπη σε ανήλικα παιδιά. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη της κοσμητείας της σχολής ΟΠΕ του Α.Π.Θ.  Ο διαγωνισμός συγγραφής απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 6-18 ετών.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αποστολίδου Χρυσούλα - Φιλόλογος


Objective Action

Πρόκειται για διαδικασία δημιουργικής γραφής που αποβλέπει: - Στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης - Στην κινητοποίηση της φαντασίας και της συγγραφικής επινοητικότητας - Στην καλλιέργεια της δεξιότητας αφήγησης ιστοριών, συναισθημάτων ή καταστάσεων και της περιγραφής προσώπων, τόπων και αντικειμένων με βιωματικό τρόπο - Στη γλωσσική καλλιέργεια

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation