Σχέδια μαθήματος

Σύγχρονη Παιδεία Μυκόνου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Διατροφή: Οι αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης

Διατροφή: Οι αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης
SUBMITTED FROM:

Σύγχρονη Παιδεία Μυκόνου

Ιδιωτικό Σχολείο


School Principal

Ιωάννα Πελέκη

Contact with School


Description

Αφού συζητήθηκε το θέμα, οι μαθητές ξεκίνησαν την αναζήτηση σχετικών πληροφοριών.  Έφτιαξαν  αφίσες και παρουσίασαν σε γονείς τα αποτέλεσματα της έρευνας τους.  Πραγματοποίησαν κατασκευές από κύβους  ζάχαρης, όπου υπολόγισαν τη συνολική ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποίησαν. Αντιστοίχισαν την ποσότητα αυτή σε προϊόντα που καταναλώνουν, τα οποία περιέχουν ίση ποσότητα. Μεταγλώττισαν ξενόγλωσσο βίντεο κινουμένων σχεδίων ώστε να μπορέσουν να το παρουσιάσουν σε νεότερους μαθητές προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσουν. Πραγματοποίησαν πειράματα για τις επιπτώσεις της ζάχαρης στα δόντια, κ.α.


Results / Reactions

Η δράση δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι και την γιορτή λήξης του σχολικού έτους. Ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή, αφού οι μαθητές έχουν ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση τροφών που περιέχουν σάκχαρα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο.COOPERATING ACADEMICS

Κουτσούκος Γεώργιος

Objective Action

Να ανακαλύψουν οι μαθητές την πραγματική αξία της σωστής της διατροφής και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση ζάχαρης στον οργανισμό τους.

Initiative time

4 Μήνες

Connection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation