Καλές πρακτικές

Anatolia High School


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Δράσεις αλληλεπίδρασης με Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες

Δράσεις αλληλεπίδρασης με Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες
SUBMITTED FROM:

Anatolia High School

Μη Κερδοσκοπικό Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα


School Principal

Στέλιος Αξαρλής-Ρόη Σταμάτη

Contact with School


Description

26 μαθητές της Β’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Ο Άγιος Δημήτριος», όπου μετά από μία ενημερωτική παρουσίαση από την ψυχολόγο και τον εργοθεραπευτή του Κέντρου σχετικά με τα ΑμεΑ και το Κέντρο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους περιθαλπόμενους και να αλληλεπιδράσουν. Τους διάβασαν παραμύθια, ζωγράφισαν και έπαιξαν μπάλα μαζί τους γεμίζοντας συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και αναστοχασμού.

Ένα τμήμα Γ’ Γυμνασίου επισκέφτηκε την Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ. Μετά από ενημέρωση από την κοινωνική λειτουργό και την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια της ΕΛΕΠΑΠ σχετικά με τα άτομα με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, συνομίλησαν, άκουσαν μουσική και τραγούδησαν όλα μαζί.

Ένα άλλο τμήμα Γ’ Γυμνασίου επισκέφτηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών, όπου παρακολούθησαν μια ενημερωτική παρουσίαση για την τυφλότητα από τον Διευθυντή του Δημοτικού. Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους μαθητές του Δημοτικού, να συνομιλήσουν, να διαβάσουν λογοτεχνικά κείμενα και να γνωρίσουν τη γραφή Braille.


Results / ReactionsCo-operations

1.       Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Ο Άγιος Δημήτριος»

2.       Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών


COOPERATING ACADEMICS

Αφροδίτη Καλκάνη, Υπαπαντή Σπάνδου, Θάλεια Κωνσταντίνου

Objective Action

Η αποδοχή της διαφορετικότητας, η εξάλειψη των αρνητικών στερεότυπων και προκαταλήψεων, η εξοικείωση των παιδιών τυπικής ανάπτυξης προς τα παιδιά με αναπηρία με σκοπό την καλλιέργεια των αρχών του σεβασμού, της κατανόησης και της συνεργασίας μεταξύ τους.

Target Audience

74 μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου

Initiative time

3 διαφορετικές επισκέψεις

Initiative Location

Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία «Ο Άγιος Δημήτριος», Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών

PHOTOSConnection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation