Μαθητικές δημιουργίες

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Δράσεις για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα ενάντια στην Ενδοσχολική βία και τον Εκφοβισμό

Δράσεις για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα ενάντια στην Ενδοσχολική βία και τον Εκφοβισμό
SUBMITTED FROM:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


School Principal

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΝΔΡΑΛΗΣ

Contact with School


Description

Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου) για συνεχόμενη χρονιά οργάνωσε μια σειρά δράσεων με σκοπό την πρόληψη της εμφάνισης του φαινομένου της σχολικής βίας, την ενημέρωση των μαθητών για το μείζον θέμα του σχολικού εκφοβισμού - και ιδιαίτερα λόγω της τηλεκπαίδευσης του διαδικτυακού εκφοβισμού- και την ανάπτυξη αρμονικών σχέσεων μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

 Θεωρώντας ότι  « η σημαντικότερη  δράση είναι η ίδια η φωνή των παιδιών και τα μηνύματά τους ενάντια  σε αυτό το φαινόμενο» λάβαμε μέρος στη δράση «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» που πραγματοποίησε για 8η συνεχόμενη χρονιά το «Χαμόγελο του Παιδιού» . Το βίντεο που δημιουργήθηκε από τους μαθητές του 2ου τμήματος της Β΄ τάξης του σχολείου μας φιλοξενείται στη διεύθυνση του οργανισμού:

https://milatora.gr/schools/%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-2021/#more-2473    καθώς και στην ιστοσελίδα του σχολείου:

http://gym-evinoch.ait.sch.gr/index.php/school/2014-02-19-15-59-02/340-drasi-mila-tora-2021

Όλες οι δράσεις έγιναν στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης  συνεργασίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και  μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο  Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ».

Οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση ευαισθητοποιήθηκαν και επηρέασαν θετικά και τους συμμαθητές του. Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να μιλάμε όταν δεχόμαστε ή παρατηρούμε περιστατικά βίας.

   


SPREAD THE WORD METHODS

Ιστοσελίδα Γυμνασίου Ευηνοχωρίου

Τοπικά μέσα Ενημέρωσης


Objective Action

Πρόληψη περιστατικών βίας και σχολικού εκφοβισμού

PHOTOS 1


Videos 2

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation