Σχέδια μαθήματος

Αξιον Εστί - Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού

Δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού
SUBMITTED FROM:

Αξιον Εστί - Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο

Όταν η εκπαίδευση γίνεται παιδεία, η Αισθητική και η Κουλτούρα καλλιεργούνται για να γίνουν Πολιτισμός. Τα παιδιά, η μόνη μας ΕΛΠΙΔΑ! Η τέχνη είναι ο ΤΡΟΠΟΣ, ίσως ο μόνος ΔΡΟΜΟΣ των σχέσεων. H σχολική κοινότητα μία τεράστια ΣΥΜΦΩΝΙΑ και ΟΡΧΗΣΤΡΑ που εκτελεί καθημερινά παρτιτούρες εκπαιδευτικών δράσεων. Συνεργασίας - Ομαδικότητας - Επικοινωνίας - ΕΚΦΡΑΣΗΣ Δημιουργικότητας, γνωριμίας με τη μνήμη και το ρυθμό του πνεύματος, της ψυχολογίας, της παιδαγωγικής, της συναισθηματικής νοημοσύνης, της ατομικότητας, της επικοινωνίας, της οικογένειας, της κουλτούρας και των κοινωνικών κανόνων.


School Principal

Τζιουμάκη Γλυκερία

Contact with School


Description

Η 6 Μαρτίου , Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο, αποτέλεσε για το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό του σχολείου άξιον εστί, αφορμή για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με απώτερο σκοπό τη δημιουργία δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας.Έγινε αναφορά στα θετικά συναισθήματα που πηγάζουν από την εξάλειψη των ανισοτήτων μέσα στη μαθητική κοινότητα και πώς αυτά προάγουν και εξελίσουν τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν υπάρχει συνεργασία και αποδοχή.


Results / Reactions

Κρίνοντας αναγκαία την υποστήριξη των γονέων στις δράσεις κατά της σχολική βίας ,μοιραστήκαμε μαζί τους το υλικό που δημιουργήθηκε από τα παιδιά προβάλλοντάς το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι, ευελπιστούμε στη διάδοση του μηνύματος όχι στο σχολικό εκφοβισμό που το συνδέσαμε με το δέκατο έκτο στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης.Co-operations

Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, συμμετείχαν σε εικαστικά εργαστήρια, ανέλυσαν στίχους , δραματοποίησαν και τραγούδησαν το "Γύρω - γύρω μήλα στη μέση πορτοκάλι " του Γ.Σακελλαρίδη.

Η προσέγγιση του θέματος του σχολικού εκφοβισμού πλαισιώθηκε από διαθεματικές δράσεις όλων των εκπαιδευτικών και συνεργατικά με τους γονείς αυτών, οι οποίοι λειτούργησαν υποστηρικτικά στίς δράσεις που ορίστηκαν.


COOPERATING ACADEMICS

Τζιουμάκη Γλυκερία Κουκογιαννίδου Ειρήνη Στασινού Κωνσταντίνα Κοντός Παναγιώτης

Objective Action

Να ενημερωθούν οι μαθητές τι είναι σχολικός εκφοβισμός και να αναπτύξουν θετικές πρακτικές για την εξάλειψη του φαινομένου.

Initiative time

Οι δράσεις διήρκεσαν από τη Τετάρτη 3 Μαρτίου έως και τη Τρίτη 9 Μαρτίου.

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 1


Videos 2

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation