Μαθητικές δημιουργίες

8o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Δύσκολοι καιροί στην τάξη

Δύσκολοι καιροί στην τάξη
SUBMITTED FROM:

8o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Ολοήμερο 6/θέσιο δημοτικό, λειτουργικά 7/θέσιο


School Principal

Πατέρη Γεωργία

Contact with School


Description

Μια ταινία μικρού μήκους από τα παιδιά της Ε1 φτιαγμένη με κέφι, ένα αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμών της στιγμής για να παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες μας και την προσπάθεια μας να ομορφύνουμε την τάξη μας!
Τα παιδιά μας ξεναγούν στις δημιουργίες τους:

"Το Μουσείο της τάξης μας", ο πίνακας με τα "Λόγια Σοφά" προσωπικοτήτων της ελληνικής ιστορίας, ο "Χρυσός Πίνακας" για τις εμπνεύσεις των παιδιών. Τα παιδιά ζωντανεύουνε την Ιστορία με μια "ζωντανή" ιστοριογραμμή πάνω από τον πίνακα. Η  "Μαθητοκρατία", το πείραμα δημοκρατίας στην τάξη με κληρωτα και εκ περιτροπής αξιώματα στα προτυπα της αθηναϊκής Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα της τάξης που συντάξανε τα παιδιά (με την βοήθεια της Ψυχολόγου της τάξης Κωνσταντίνα Δάμπα), η αξιοποίηση και ανακύκλωση υλικών, η δημιουργία χαρτών, το περιοδικό μας "ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ", οι έρευνες μας στην τάξη και άλλα πολλά. Μέσα από τους «δύσκολους καιρούς στην τάξη» που ζούμε, λόγω της πανδημίας, ψάχνουμε να βρούμε διεξόδους δημιουργικότητας και διασκέδασης! 

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα της τάξης μας:https://delta.dimedu.sites.sch.gr

Ένα επίσης χαρακτηριστικό της ταινίας μας είναι ότι οι μαθητές/τριες χρησιμοποιουν ως εκφραστικό μέσο μόνο τη φωνή και τα χέρια τους και δεν δείχνουμε πρόσωπα για να έχουμε περισσότερη συμμετοχή, λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Αυτό ήταν κάτι που τελικά δίνει  και ένα ιδιαίτερο γνώρισμα στην ταινία μας!

Διαθεσιμη στη σελίδα της τάξης:

Ομάδα Έψιλον

 

και του σχολείου μας:

 

https://8dim-volou-new.mag.sch.gr/δύσκολοι-καιροί-στην-τάξη-μια-ταινί/


Objective Action

Αξιοποίηση της τέχνης της κινηματογραφικής αφήγησης μέσα από μια ταινία μικρού μήκους με σκοπό να παρουσιάσει την ανάγκη για δημιουργία των παιδιών σε μια δύσκολη συγκυρία

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation