Μαθητικές δημιουργίες

Εκπαιδευτήρια Δούκα


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Εικονογραφημένο ποίημα με χειροποίητη βιβλιοδεσία (fanzine) και τίτλο: Πλανήτης Γη 2030

Εικονογραφημένο ποίημα  με χειροποίητη βιβλιοδεσία (fanzine) και τίτλο: Πλανήτης Γη 2030
SUBMITTED FROM:

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Πιστεύουμε στην ισορροπία ανάμεσα στην Παράδοση και την Πρόοδο. Σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών μας και να ξεπερνάμε τις ανάγκες και τις προσδοκίες των μαθητών μας, των γονέων τους καθώς και της ευρύτερης κοινωνίας. Στόχος μας είναι να εκπαιδεύουμε Παγκόσμιους Πολίτες με Ελληνική Ταυτότητα, εφοδιάζοντάς τους με Ικανότητες του 21ου αιώνα, δείχνοντας ταυτόχρονα σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού.


School Principal

Δούκα Ελένη

Contact with School


Description


Τριάντα οκτώ μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού  συνεργάστηκαν για τη συγγραφή, την εικονογράφηση ποιήματος και τη δημιουργία μικρού χειροποίητου βιβλίου.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δράσης της Actionaid  οι μαθητές του τμήματος Γ’3 έγραψαν ένα ποίημα με οικολογικό και ανθρωπιστικό περιεχόμενο το οποίο εικονογράφησε ομάδα μαθητών της Δ’ και Ε’ τάξης. Οι μαθητές μας συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα μικρό χειροποίητο βιβλίο, ένα Fanzine.
Το βιβλίο των παιδιών μας εκτέθηκε στις 22 Απριλίου στo Victoria Square Project* (www.victoriasquareproject.gr), στο κέντρο των Αθηνών,με στόχο την ενημέρωση και ευαιθητοποίηση των επισκεπτών της έκθεσης για την κοινωνία και το περιβάλλον.

*Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων «Αθήνα, παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου, 2018» 


Objective Action

Γνωριμία με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Ανάληψη δράσεων εκ μέρους των μαθητών για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο.

SUPPORTED FILES

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation