Καλές πρακτικές

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ
SUBMITTED FROM:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ 76 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ", ΤΟΥ "ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ", ΤΟΥ LET;S DO IT GREECE" ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗς ASPnet, ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ κ.α


School Principal

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Contact with School


Description

Η ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής  στις 24/10/2020 διαδικτυακά. Η κατηγορία στην οποία συμμετέχουμε είναι η "Κλιματική Αλλαγή" και το έργο μας λέγεται "Έξυπνο Σπίτι".
Η ιδέα μας ήταν η κατασκευή ενός συστήματος ελέγχου του φωτισμού και της λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών στο σπίτι μας, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό αποτύπωμα κάθε νοικοκυριού και εξοικονομώντας ενέργεια.
Το έργο μας αποτελείται από δύο επιμέρους έργα:
1. Την κατασκευή ενός συστήματος που θα σβήνει αυτόματα το φως όταν δεν υπάρχει κίνηση. Το σύστημα αυτό είναι κατάλληλο για τον έλεγχο του φωτισμού σε χώρους όπου μένουμε για λίγο χρονικό διάστημα, όπως το μπάνιο ή μια αποθήκη.
2. Την κατασκευή ενός συστήματος που θα σβήνει το φως και θα ελέγχει τη λειτουργία οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής είναι συνδεδεμένη σε αυτό, μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό μας. Έτσι, ακόμα κι αν λείπουμε από το σπίτι, μπορούμε ελέγξουμε τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών.
Η κατασκευή μας βασίζεται στον μικροελεγκτή Arduino.
 

Results / Reactions

διακριση των μαθητών μας και δημιουργία μιας έξυπνης ιδέας για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόληψη στον τομέα της κλιματικής αλλαγής.COOPERATING ACADEMICS

ΠΟΛΥΜΕΝΗ ΕΛΕΝΗ

SPREAD THE WORD METHODS

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ


Objective Action

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Target Audience

ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Initiative time

οκτωβριοσ 2020

Initiative Location

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation