Καλές πρακτικές

25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Εμείς και ο Νυχτερίδας- Μαθαίνουμε να φροντίζουμε τα ζώα

Εμείς και ο Νυχτερίδας- Μαθαίνουμε να φροντίζουμε τα ζώα
SUBMITTED FROM:

25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο


School Principal

Μανούσου Δήμητρα

Contact with School


Description

Βασικό στοιχείο της δράσης είναι η φροντίδα και η προστασία ενός αδέσποτου σκύλου που ζει έξω από το σχολείο μας, του Νυχτερίδα. Έξω από το σχολείο έχουμε τοποθετήσει μόνιμη ταΐστρα και ποτίστρα καθώς και ένα σκυλόσπιτο. Ταΐζουμε το σκυλάκι καθημερινά. Τον έχουμε πάει δύο φορές στην κτηνίατρο με συνοδεία όλης της ομάδας των παιδιών για αποπαρασίτωση, εμβολιασμό κι εξετάσεις και κρατάμε το βιβλιάριό του στο σχολείο. Στις εκδρομές και στις παρελάσεις έρχεται μαζί μας. Επισκεφθήκαμε το καταφύγιο της Φιλοζωικής, το δημοτικό κυνοκομείο και πήραμε συνέντευξη από την πρόεδρο της Φιλοζωικής καθώς και εθελόντρια από ομάδας της Χαλκίδας την κυρία Κατερίνα Γεωργίου και έχουμε ζητήσει να μιλήσουμε και με τις δημοτικές αρχές. Το σχολειο μας επισκέφθηκε ομάδα εθελοντών από το Μαραθώνα και ενημέρωσε τα παιδιά με βάση το πρόγραμμα με τίτλο

Εξορμήσεις

Η περιβαλλοντική ομάδα θα επισκεφθεί το καταφύγιο της Δίρφης όπου θα έχει μια διανυκτέρευση και θα ασχοληθεί με εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια για το χτίσιμο της ομάδας.


Results / Reactions

Σκοπεύουμε να φτιάξουμε ένα ταινιάκι για να αναδείξουμε στο πρόσωπό του τη ζωή των αδέσποτων αλλά και τη δυνατότητα που έχουν τα σχολεία να περιθάλπουν αδέσποτα που ζουν στη γειτονιά τους. Δημιουργήσαμε τραγούδι, τους στίχους του οποίου έγραψαν τα ίδια τα παιδιά και μελοποίησε η καθηγήτρια της μουσικής.

Επίσης θα βγάλουμε αφίσα και συνοδευτική επιστολή για να δώσουμε σε όλα τα σχολεία της πόλης μας για να διαδώσουμε τη δράση μας και να ευαισθητοποίησουμε και αυτά  σε παρόμοιες δράσεις με αφορμή την παγκόσμια  ημέρα για την προστασία των αδέσποτων ζώων  που είναι η   4η  Απριλίου.

Θα τυπώσουμε μπλουζάκι με το σύνθημά μας και θα δώσουμε στους μαθητές.

Τέλος, θα στείλουμε ένα μήνυμα στους πολίτες μέσα από φυλλάδιο που θα βάλουμε στο φάκελο με το λογαριασμό του νερού, με στόχο την ενημέρωση και την παρότρυνση των πολιτών για θέματα φιλοζωίας και προστασίας καθώς και πρόληψης του φαινομένου της δημιουργίας αδέσποτων.

 Co-operations

Πρόεδρος της Φιλοζωικής καθώς και εθελόντρια από ομάδα της Χαλκίδας την κυρία Κατερίνα Γεωργίου
Ομάδα εθελοντών από το Μαραθώνα
Θα συνεργαστούμε με φωτογράφο και δημιουργό κόμικ.

 


COOPERATING ACADEMICS

Μανούσου Δήμητρα, Κορέλη Κυριακή, Παπαντωνίου Αθανασία, Πηλιχός Ευστάθιος

SPREAD THE WORD METHODS

Τη δράση μας θα παρουσιάσουμε στη σχολική κοινότητα στο τέλος της σχολικής χρονιάς ενώ δημοσιεύουμε συχνά επιμέρους στοιχεία στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του σχολείου.


Objective Action

Ανάπτυξη της φιλοζωίας και της ανάγκης για προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Target Audience

Μαθητές, Γονείς, Τοπική Κοινότητα

Initiative Location

25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

SUPPORTED FILES

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation