Σχέδια μαθήματος

5o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Ένα διαφορετικό Πασχαλινό Blog

Ένα διαφορετικό Πασχαλινό Blog
SUBMITTED FROM:

5o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου


School Principal

Ηλίας Παπαρούνας

Contact with School


Description

Σας στέλνουμε το link του ιστολογίου που δημιούργησαν τα παιδιά της Ε' τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου μέσω του eme blog στο διάστημα της καραντίνας. Τα παιδιά έμαθαν το τρόπο δημιουργίας ενός ιστολογίου, τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται, τη προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, δημιούργησαν παιχνίδια όπως κρυπτόλεξο, παιχνίδια μνήμης, παζλ, παιχνίδια σειροθέτησης, slides,  collage και παιχνίδια με κάρτες μνήμης. Αναζήτησαν πληροφορίες από το Διαδίκτυο και τις συμπεριέλαβαν στο ιστολόγιο τους, δημιούργησαν avatar, δημιούργησαν ζωγραφιές με διάφορα εργαλεία, βρήκαν αινίγματα, ανέκδοτα, σπαζοκεφαλιές, ήθη κι έθιμα σχετικά με το Πάσχα. Έγιναν μικροί δημοσιογράφοι για λίγο και πήραν μια συνέντευξη διαδικτυακά από τον υπεύθυνο της εφαρμογής http://flyandlisten.com/ με σκοπό να θέσουν τις απορίες τους και να τις συζητήσουν και στο τέλος να τις καταγράψουν σε μορφή άρθρου. 

Ένα διαφορετικό Πασχαλινό Blog


Results / Reactions

Το να μάθουν οι μαθητές να δημιουργούν ένα ιστολόγιο, να κατανοήσουν τη φιλοσοφία ενός ιστολογίου, τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν και να τηρούν και να παράγουν κάτι που μπορεί να απευθυνθεί σε μικρούς και μεγάλους. COOPERATING ACADEMICS

Βασιλική Κάζη

Objective Action

Εκμάθηση δημιουργίας ιστολογίου με θέμα το Πάσχα, κατανόηση εργαλείων δημιουργίας ιστολογίου, κατανόηση περί πνευματικών δικαιωμάτων, δημιουργία παιχνιδιών, άρθρων, ζωγραφιών, συνεργασία για ένα τελικό αποτέλεσμα, συνέντευξη διαδικτυακή και αποτύπωσή της.

Initiative time

2 ΜΗΝΕΣ

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation