Μαθητικές δημιουργίες

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

ΕΝΑΣ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ

ΕΝΑΣ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ
SUBMITTED FROM:

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ" ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021.


School Principal

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Contact with School


Description

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας φέτος συμμετέχουν στην υλοποίηση ενός συνεργατικού προγράμματος eTwinning με τίτλο  "A word full of desires". Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες  να αναπτύξουν κριτική σκέψη, δεξιότητες του 21ου αιώνα, ενσυναίσθηση και ψηφιακό γραμματισμό σε συνδυασμό με την ενίσχυση της πολιτειότητας και της προσωπικής ευθύνης για ένα κόσμο βιώσιμης ανάπτυξης. Τον Ιανουάριο αναπτύξαμε δράσεις μέσω του συνεργατικού προγράμματος eTwinning που αφορούν την επίτευξη του 16ου και του 17ου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης που περιελάμβανε δημιουργία αφίσας και συνεργατικού ποιήματος στα ελληνικά και στα αγγλικά. Σέ ένα κόσμο επιθυμιών τα παιδιά γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές για ένα κόσμο αειφορίας, ειρήνης, αδελφοσύνης και ενσυναίσθησης (empathy).


Objective Action

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 16ου και 17ου ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Μέσα από τη δημιουργία αφίσας και ενός συνεργατικού ποιήματος στα ελληνικά και αγγλικά αναδεικνύονται με δημιουργικό τρόπο ο 16ος στόχος (που αφορά τη δικαιοσύνη και την ειρήνη) και ο 17ος βιώσιμος στόχος (που αναδεικνύει την αναγκαιότητα της συνεργασίας για την επίτευξη όλων των προηγούμενων στόχων).

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation