Μαθητικές δημιουργίες

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ
SUBMITTED FROM:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης είναι ένα σχολείο με 100 μαθητές περίπου και 22 εκπαιδευτικούς. Κάθε χρόνο οργανώνει και υλοποιεί πολλές και ποικίλες εξωδιδακτικές δράσεις. Οι μαθητές υλοποιούν Προγράμματα Πολιτιστικά και Περιβαλλοντικά και ανεβάζουν Θεατρικές Παραστάσεις, εκδίδουν σχολική εφημερίδα. Επίσης το σχολείο συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus KA2 και KA1. Οι μαθητές συμμετέχουν σε μαθητικούς διαγωνισμούς και Μαθητικά συνέδρια, σε αθλητικές δραστηριότητες, κ.α.


School Principal

ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΑΝΤΩΝΗ

Contact with School


Description

Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν οι μαθητές μας με τίτλο "Ενεργός πολίτης στο σχολείο μου - στην πόλη μου" επέλεξαν να ασχοληθούν μεταξύ άλλων και με τη θεματική ενότητα, "Καλλιτεχνική δημιουργία και βελτίωση  του   χώρου του σχολείου". Αποφάσισαν με ατομική  και συλλογική υπευθυνότητα και με εθελοντισμό   να προστατεύσουν  τους  χώρους του σχολείου και να τους βελτιώσουν  οργανωμένα με καλλιτεχνικό τρόπο και ομαδικό πνεύμα. Έμαθαν  να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να παράγουν ομαδικά έργα. Ζωγράφισαν έναν μεγάλο τοίχο του σχολείου με τη βοήθεια της καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών κ. Γκαραγκούνη Παυλίνας, με θέμα τις τέχνες, τα γράμματα, το θέατρο, τη μουσική , τον χορό, τον αθλητισμό, τις επιστήμες, αναπτύσσοντας  δεξιότητες ζωής όπως αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό,  ώστε να αποκτήσουν την ικανότητα του ενεργού πολίτη. 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Γκαραγκούνη Παυλίνα ΠΕ08 - Σταυραντώνη Μαρία ΠΕ11 - Σιαμέτη Αθανασία ΠΕ86


Objective Action

Να μάθουν να προστατεύουν τους χώρους του σχολείου και να τους βελτιώνουν οργανωμένα με καλλιτεχνικό τρόπο και ομαδικό πνεύμα. Να μάθουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να παράγουν ομαδικά έργα.

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation