Σχέδια μαθήματος

12ο Γυμνάσιο Ηρακλείο


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Eπιχειρώντας με τις Μπουρμπουλήθρες.

Eπιχειρώντας με τις Μπουρμπουλήθρες.
SUBMITTED FROM:

12ο Γυμνάσιο Ηρακλείο


School Principal

Γεώργιος Παυλίδης

Contact with School


Description

Επαφή των μαθητών με την επιχειρηματικότητα.

Το πρόγραμμα  εντάχθηκε στη θεματολογία επιχειρηματικότητας, επαγγελμάτων και πολιτισμού. Οι μαθητές  που συμμετείχαν, γνώρισαν μέσω της βιωματικής διερεύνησης το επάγγελμα του παλιού Λεμονατζή και την εξέλιξή του στη σύγχρονη  οικοτεχνία και βιομηχανία αναψυκτικών.

Μελέτησαν  τη  σύγχρονη  βιομηχανία αναψυκτικών και   έστησαν ως καινοτόμοι επιχειρηματίες μια νέα βιομηχανία, ακολουθώντας τα πρότυπα των βιομηχανιών όπως παρουσιάζονται  στο μάθημα της τεχνολογίας Β΄ και Γ' Γυμνασίου. Επισκεφτήκαν τους χώρους παραγωγής  τριών σύγχρονων βιομηχανιών αναψυκτικών και μίλησαν με εργαζόμενους. Παρακολούθησαν σεμινάριο διαχείρισης πλαστικών απορριμμάτων και σεμινάριο τοποθέτησης προϊόντων στο ράφι - Μαρκεντιγκ. Επίσης παρακολούθησαν σεμινάριο διασφάλησης ποιότητας τροφίμων. Δημιούργησαν επιχειρηματικό σχέδιο και  συμμετήχαν στον διαγωνισμό για την καλύτερη μαθητική επιχείρηση του σωματίου επιχειρηματικότητας νέων. Σχεδίασαν και δημιούργησαν ιστότοπο στον οποίο φαίνεται το σύνολο της δουλειάς τους ( Αφίσα, διαφημιστικό σποτ, οργανόγραμμα, αρμοδιότητες και έντυπα διευθυντών, τεχνικά σχέδια, έρευνα αγοράς ).

https://bourboulithres12.weebly.com/

Συνέλεξαν, επίσης,  σπιτικές συνταγές αναψυκτικών, οι οποίες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο  της βιομηχανίας και κατασκεύασαν την μακέτα.


Results / Reactions

 Οι μαθητές απέκτησαν πιστοποιημένες επιχειρηματικές δεξιότητες συμμετέχοντας στο ESP (Entrepreneurial Skills Pass) . Αναζήτησαν χορηγούς για την οικονομική υποστήριξη της βιομηχνίας τους.  Δημιούργησαν καινοτόμο προιόν (αναψυκτικό ) το οποίο παρουσίασαν αρχικά στην Μαθητική Εμπορική έκθεση του ΣΕΝ  στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια το προώθησαν σε σημεία πώλησης (super market και κυλικείο σχολείου). Η καινοτομία τους προβλήθηκε στην τοπική τηλεόραση , στο τοπικό ραδιόφωνο και στον τοπικό τύπο. Ανέπτυξαν ψηφιακές δεξιότητες δημιουργώντας  ιστότοπο, διαφημιστικό σποτ, αφίσα, εττικές προιόντων,  τεχνικά σχέδια κ.α. Ανέπτυξαν κοινωνικές δεξιότητες. Κάθε μαθητής είχε την ευκαιρία να αναδείξει την προσωπικότητά  και τις ικανότητές του για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Ενισχύθηκε η περιβαλλοντική τους συνήδηση καθώς πρότειναν τρόπους διαχείρησης των συσκευασιών της βιομηχανίας τους. Συμμετείχαν στην εσπερίδα του οικονομικού επιμελητηρίου Ηρακλείου "Επιχειρηματικότητα και  καινοτομία στην Εκπαίδευση" παρουσιάζοντας την εμπειρία τους.

 Co-operations

Συνεργαστήκαμε με : Coca Cola 3E, Αναψυκτικά Φήμη, Αναψυκτικά Γεράνι, Πλαστικά Κρήτης, SM Χαλκιαδάκης. Συμμετοχή στο πρόγαμμα Εικονικής Επιχείρησης του Σωματίου Επιχειρηματικότητας Νέων.


COOPERATING ACADEMICS

Μαρία Χρονάκη, Ευφροσύνη Ροκαδάκη, Ευαγγελία Καλοψικάκη

Objective Action

Επαφή των μαθητών με την επιχειρηματικότητα

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 4Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation