Καλές πρακτικές

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

«Ευχές, δώρα και… αγάπη στους ηλικιωμένους του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας»

«Ευχές, δώρα και… αγάπη στους ηλικιωμένους του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας»
SUBMITTED FROM:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το σχολείο μας βρίσκεται στο χωριό Κοιλάδα Λάρισας και έχει συνολικά 77 μαθητές.


School Principal

ΝΑΣΤΟΥ ΑΓΛΑΙΑ

Contact with School


Description

Στα πλαίσια ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ «LET’S DO IT GREECE – Νοιάζομαι και δρω» μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου – Λ.Τ. Κοιλάδας επισκέφθηκαν τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους που διαβιούν στο Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας, τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019, με σκοπό να τους χαρίσουν στιγμές χαράς και συγκίνησης.
Οι μαθητές, εκτός από ποικίλες χειροτεχνίες, δωράκια, κουλουράκια που πρόσφεραν στους ηλικιωμένους, τους επεφύλαξαν και μια ευχάριστη έκπληξη. Ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία του σχολείου με τη συνοδεία κλαρίνου, που έπαιξε ο μαθητής της Γ’ τάξης του Λυκείου, Ανατολιώτης Βασίλειος. Τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια, συνομίλησαν μαζί τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Γηροκομείου, έπαιξαν ακόμη και ποδόσφαιρο μαζί τους. Οι μαθητές μετέφεραν με αυτόν τον τρόπο στους υπερήλικες το κεντρικό μήνυμα της εθελοντικής αυτής δράσης επιχειρώντας να τους δείξουν ότι το «ξεκλείδωμα» των ανθρώπινων σχέσεων και της προσωπικής έκφρασης, αφορά στο σύνολο των κοινωνικών ομάδων που συμπλέκονται και συνυπάρχουν σε μια κοινωνία αλληλεγγύης. Στόχος των μαθητών Γυμνασίου – Λ.Τ. Κοιλάδας είναι η ευαισθητοποίηση και ο παραδειγματισμός της κοινωνίας μέσω της αλληλοβοήθειας και της αγάπης στην « Τρίτη ηλικία».


Results / Reactions

Προσφέραμε χαρά στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας. Η δράση δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο. Μαθητές και καθηγητές με την ολοκλήρωση της δράσης μοιράστηκαν συναισθήματα αγάπης και συγκίνησης. Co-operations

Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας


COOPERATING ACADEMICS

ΚΙΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΡΟΜΠΕΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ, ΓΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ

SPREAD THE WORD METHODS

Δημοσίευση στον τοπικό τύπο.

Δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Σχολείου.


Objective Action

Να δώσουμε χαρά στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Target Audience

Η δράση σκοπό είχε να ευαισθητοποιήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και την τοπική κοινωνίας σε θέματα προσφοράς και αλληλεγγύης σε ηλιωμένους συνανθρώπους μας.

Initiative time

1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Initiative Location

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation