Καλές πρακτικές

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar & Δωρέα Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας

Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar & Δωρέα Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας
SUBMITTED FROM:

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Ένα Σχολείο που καλλιεργεί ηθικές αξίες, προάγει την αριστεία και προωθεί την καινοτομία, διαμορφώνοντας κάθε παιδί ως σφαιρικά αναπτυγμένη προσωπικότητα, εφοδιάζοντάς το πλήρως για τον κόσμο του αύριο και βοηθώντας το να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή το


School Principal

Έρι Μαντά

Contact with School


Description

Οι μαθητές από όλες τις βαθμίδες του Σχολείου μας, οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Αποφοίτων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, και το διοικητικό προσωπικό συνεργάστηκαν με ευαισθησία, χαρά, δημιουργικότητα και με έντονη διάθεση για προσφορά, έχοντας ως στόχο την οργάνωση ενός επιτυχημένου Φιλανθρωπικού Bazaar στο πλάισιο της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος που τέθηκε για τη φετινή χρονιά, δηλαδή αφενός η ευαισθητοποίηση του συνόλου της σχολικής κοινότητας και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο και αφετέρου η συγκέντρωση χρηματικού ποσού για τη δωρεά πυροσβεστικού οχήματος ταχείας επέμβασης στο Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας.

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των μαθητικών κοινοτήτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2018 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η συμμετοχή του κόσμου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, πρωτότυπα γούρια, αρωματικά κεριά, εικαστικές δημιουργίες των μαθητών, ξύλινα σπιτάκια, εντυπωσιακά στολίδια, χειροποίητες ευχετήριες κάρτες, είδη δώρων, πλούσια Λαχειοφόρος Αγορά θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές επιδείξεις και αθλητικά δρώμενα δημιούργησαν ένα απόλυτα εορταστικό σκηνικό και αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Bazaar, που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση των μαθητικών κοινοτήτων. Όλοι μαζί συνεισφέραμε ώστε ο στόχος να γίνει πραγματικότητα!

Διάχυτο ήταν το πνεύμα της προσφοράς και κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης ετήσιας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την Τράπεζα Αίματος του Σχολείου μας.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Φιλανθρωπικού Bazaar διατέθηκαν για την αγορά Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης, που θα παραδωθει σε ειδική Τελετή στις 16 Μαϊου 2019 στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας (www.sead-afidnai.gr) για την προστασία της ευρύτερης περιοχής της Πάρνηθας.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία και η συμβολή στο Χριστουγεννιάτικο Βazaar των εθελοντών του Σ.Ε.Α.Δ., που μετέδωσαν το μήνυμα του εθελοντισμού για την προστασία της φύσης σε μικρούς και μεγάλους.

Ανεξάρτητα από την ηλικία, μικροί και μεγάλοι απέδειξαν περίτρανα για άλλη μια χρονιά ότι το πνεύμα της αλληλλεγύης ζει μέσα στις καρδιές μας, και μέσα από τη συνεργασία, την προσφορά, τον εθελοντισμό και την αγάπη προς τη ζωή, τα θαύματα μπορούν να γίνονται πραγματικότητα!


Results / Reactions

Κατά τη διάρκεια του διήμερου Φιλανθρωπικού Χριστουγεννιάτικου Bazaar συγκεντρώθηκαν 25.165 ευρώ τα οποία εξασφάλισαν την αγορά του Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης, η παράδοση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαϊου 2019.

Ενώ παράλληλα, οι μαθητές συνέβαλαν ουσιαστικά στην οργάνωση του φιλανθρωπικού γεγονότος, γνώρισαν & έμαθαν για τον εθελοντισμό και το Σύλλογο Δασοπροστασίας, έδωσαν τον χρόνο τους για κάτι μεγάλο σε ένα κλίμα φιλίας και αγάπης γιατί το αισθάνονταν. Επίσης, γνώρισαν την ικανοποίηση της προσφοράς.

 Co-operations

Για την επιτυχημένη έκβαση της δράσης συνεργάστηκαν συνολικά οι παρακάτω ομάδες κοινού :

- Μαθητικές Κοινότητες

- Δάσκαλοι και Εκπαιδευτικοί

- Διοικητικό Προσωπικό

- Σύλλογος Αποφοίτων

- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

- Γονείς

- Εθελοντές Συλλόγου Δασοπροστασίας Αφιδνών

- Εταιρείες που συμμετείχαν ως Χορηγοί στη διοργάνωση της Λαχειοφόρου Αγοράς

- Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


COOPERATING ACADEMICS

Συμμετείχε σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα από όλες τις βαθμίδες των Εκπαιδευτηρίων, ώστε να διοργανωθεί η δράση.

SPREAD THE WORD METHODS

- Εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των ομάδων κοινού της εκπαιδευτικής κοινότητας

- Εξωτερική επικοινωνία (αφίσες, Δελτία Τύπου, Ραδιοφωνικές Αναφορές από παραγωγούς του ΄΄Μέντα 88'', digital banner σε Χορηγούς Επικοινωνίας ''www.eduadvisor.gr'', ''www.schools.gr'', Αναρτήσεις σε Social Media)

- Stom motions video για την επικοινωνία της δράσης https://www.youtube.com/watch?v=xYhbB5LpuK8&t=8s

- Χρησιμοποιήθηκε ως μήνυμα παρακίνησης η φράση ''#makeithappen''


Objective Action

Στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν πάνω στα θέματα του Στόχου 8 και συγκεκριμένα στο πως μπορούμε να συγκεντρώνουμε χρήματα ώστε να υποστηρίζουμε μεμωνομένα άτομα ή ομάδες, όπου υπάρχει ανάγκη. Επίσης, να μάθουν τα παιδιά να μοιράζονται και να αναπτύξουν πνεύμα αλληλεγγύης & συνεργασίας.

Target Audience

Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς

Initiative time

15 και 16 Δεκεμβρίου 2018

Initiative Location

Εκπαιδευτική Αναγέννηση - Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

PHOTOS


Videos

Connection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation