Καλές πρακτικές

3o Γυμνάσιο Κοζάνης


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

«Φωτιά στα σύνορα της γης-Ένα τραγούδι για την αγάπη»

«Φωτιά στα σύνορα της γης-Ένα τραγούδι για την αγάπη»
SUBMITTED FROM:

3o Γυμνάσιο Κοζάνης

ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ


School Principal

Θεοδώρα Μουστάκα

Contact with School


Description

ΚΟΖΑΝΗ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ-ΚΟΝΙΤΣΑ=ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Φέτος οι μαθητές της Γ ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης και του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα σύμπραξης με τίτλο «Φωτιά στα σύνορα της γης –ένα τραγούδι για την αγάπη».
Σύμπραξη θα πει συνεργασία. Συνεργαστήκαμε, ενώσαμε τις φωνές μας, τραγουδήσαμε για την αγάπη και τη φιλία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σύμπραξης είχε σκοπό τη γνωριμία μας με το έργο των Μ.Κ.Ο. (ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ) , την ευαισθητοποίηση, την συμμετοχή και την εξοικείωση μας με δράσεις εθελοντισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
Για τον σκοπό αυτό οι συμμετέχοντες μαθητές ανταμώσαμε στους χώρους των σχολείων μας, αντλήσαμε πληροφορίες από το Διαδίκτυο για την Greenpeace,το «Χαμόγελο του παιδιού», τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα», την Unicef και την «Κιβωτό του Κόσμου», συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, δημιουργήσαμε μια αφίσα, επισκεφτήκαμε το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της πόλης μας και πήραμε συνέντευξη από τον υπεύθυνο.
Στις 14 Μαΐου, όλοι μαζί, εμείς οι μαθητές των δύο σχολείων, θα μεταβούμε στην Κόνιτσα της Ηπείρου, για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί με τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου». Τα λόγια του π. Αντωνίου(Παπανικολάου) «Η αγάπη τρόπους μηχανεύεται και δεν έχει σύνορα και όρους» μας έχουν συγκινήσει βαθύτατα. Θα θέλαμε να δούμε από κοντά το έργο αυτού του εμπνευσμένου ανθρώπου και να προσφέρουμε ταπεινά την αγάπη μας.
Γι’ αυτήν εξάλλου την χωρίς όρια, διακρίσεις, όρους και σύνορα αγάπη ενώνουμε τις φωνές και τις προσπάθειες μας, συγκεντρώνουμε υλικό (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας, σχολικά είδη και βιβλία) και συνεχίζουμε… …


Results / Reactions

Σύμπραξη-συνεργασία σχολείων/κοινωνικοποίηση/συζήτηση μαθητών/ανταλλαγή απόψεων/ευαισθητοποίηση/εθελοντισμός/προσφοράCo-operations

Σύμπραξη με Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, Συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Κιβωτός του κόσμου» Ηπείρου

 


COOPERATING ACADEMICS

Θεοδώρα Μουστάκα και Σκρέκα Ιωάννα (από το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης), Γεώργιος Μαμάτσιος και Παπάζογλου Νικολέτα (από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας)

SPREAD THE WORD METHODS

Ιστοσελίδες σχολείων/παρουσίαση στην τοπική κοινωνία


Objective Action

Συνεργασία και ευαισθητοποίηση μαθητών για τις Μ.Κ.Ο. Να κατανοήσουν πως η μουσική ενώνει, καταργεί τις διακρίσεις, η αγάπη δεν έχει σύνορα, όρια και όρους.

Target Audience

Σε όλους. Συμμετέχουν πενήντα(50) μαθητές από τα δύο σχολεία. Την Δευτέρα 14 Μαΐου θα ενώσουμε τις φωνές μας και με τα παιδιά της «Κιβωτού» της Ηπείρου.

Initiative time

Ξεκίνησε το σχολικό έτος 2017-18 και συνεχίζεται

Initiative Location

3ο Γυμνάσιο Κοζάνης/Μουσικό Σχολείο Πτολεμαίδας/ «Κιβωτός του κόσμου» Κόνιτσα Ηπείρου

PHOTOS


Videos

Connection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation