Μαθητικές δημιουργίες

Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ»


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Γιατί το σχολείο δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση…

Γιατί το σχολείο δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση…
SUBMITTED FROM:

Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ»

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» βρίσκονται στη Γανόχωρα Κατερίνης και αποτελούν τη μοναδική ιδιωτική σχολική μονάδα της πόλης μας.


School Principal

Αικατερίνη Γερονάτσιου

Contact with School


Description

Η εργασία μας βασίστηκε στο μάθημα Μελέτη Περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα στο Κεφάλαιο 1 (Πώς είναι η τάξη μου;). Στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε συζητήσει ότι η σχολική τάξη και γενικότερα το σχολείο δεν είναι αυτονόητα για όλους. Αυτή είναι και η βάση της εργασία μας, που έχει τίτλο «Γιατί το σχολείο δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση». Οι μαθητές με την βοήθεια μιας παρουσίασης, γνώρισαν μία διαφορετική καθημερινότητα παιδιών. Πιο συγκεκριμένα, σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο Βιετνάμ, που ονομάζεται Huoi Ha, 50 παιδιά προκειμένου να πάνε σχολείο, χρειάζεται να κάνουν ένα μεγάλο και επικίνδυνο ταξίδι. Όταν το ποτάμι πλημμυρίζει απ’ τη βροχή, οι μαθητές για να πάνε στο σχολείο, μπαίνουν μέσα σε νάιλον σακούλες και γεροί άντρες τους μεταφέρουν στην απέναντι όχθη. Τα παιδιά αν και φοβισμένα δεν εγκαταλείπουν το σχολείο, γιατί ξέρουν πως μόνο αν μορφωθούν θα ξεφύγουν απ’ τη φτώχεια που ζουν. Αμέσως μετά το ποτάμι, πρέπει να περπατήσουν 5 ώρες μέσα στο δάσος, ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους. Στο τέλος της παρουσίασης, αφού έχουν δει το οπτικοακουστικό υλικό, κάθε μαθητής κλήθηκε να σχεδιάσει από μία ζωγραφιά. Τα έργα τους απεικονίζουν αυτά που τους έκαναν εντύπωση και ορισμένα συνοδεύονται από συναισθήματα που τους προκάλεσαν, φέρνοντάς τα σε επαφή με τον όρο «ενσυναίσθηση».

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Γλάρου Ειρήνη

Σημείωση: Όλο το υλικό δημοσιεύθηκε με την έγκριση των γονέων / κηδεμόνων των εικονιζόμενων προσώπων.


Objective Action

Στόχος αυτής της παρουσίασης είναι οι μαθητές να μπουν στην θέση αυτών των παιδιών (ενσυναίσθηση) και να καταλάβουν όπως λέει και ο τίτλος της εργασίας μας, ότι το σχολείο δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση.

PHOTOS 11Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation