Σχέδια μαθήματος

8o Δημοτικό Σχολείο Πτολ/δας


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Γίνε εθελοντής αιμοδότης... Στήριξε την καρδια του φίλου σου!

Γίνε εθελοντής αιμοδότης... Στήριξε την καρδια του φίλου σου!
SUBMITTED FROM:

8o Δημοτικό Σχολείο Πτολ/δας


School Principal

Δημήτριος Μήγγου

Contact with School


Description

Με  αφορμή την πανδημία, την πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας, αλλά και τις ασθένειες που ταλανίζουν ένα πλήθος συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από αίμα καθημερινά προκειμένου να ανακτήσουν την υγεία τους συζητήσαμε και οι μαθητές ζωγράφισαν την ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΩΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΑΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, που δε βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας, αντίθετα δίνει ελπίδα για τη ζωή όλων μας.

Η κατασκευή αυτή πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Δ΄Τάξης. Έφτιαξαν τα ανθρώπινα χέρια τρισδιάστατα με πηλό, το αίμα με χρωματισμένο κόκκινο νερό μέσα σε πλαστικό μπουκάλι, σκοινί  και χαρτόνια. Τα συνθήματα και οι λέξεις κλειδιά εκτυπώθηκαν από τον υπολογιστή μετά από διαδικτυακό μάθημα και ψηφοφορία ως οι πλέον κατάλληλες. Επίσης κάθε παιδί έφτιαξε τη δική του ζωγραφιά που παρουσιάζεται στο διαδικτυακό μουσείο μας. Οι ζωγραφιές των μαθητών παρουσιάζονται μέσα από μία web2 εφαρμογή, το artsteps ( εικονική περιήγηση σε χώρο μουσείου)  που τη δούλεψε η δασκάλα και οι εξωτερικές αφίσες του χώρου είναι κατασκευασμένες με το εργαλείο POSTERMYWALL.

Επίσης τα παιδιά του Ολοήμερου τμήματος κατασκεύασαν μεγάλου μεγέθους καρδιά από φελιζόλ, την έβαψαν με κόκκινο χρώμα, τηρώντας εννοείται όλους τους κανόνες προστασίας, έγραψαν συνθήματα με άξονα την αιμοδοσία.

Επίσης δημιουργήθηκε powerpoint εμπνευσμένο από το βιβλίο του Κ. Μάγου Τι δουλειά έίχε μια φορά η αλεπου στη ρεματια που διαβάστηκε και δουλεύτηκε στις τάξεις.

 

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν.

Ο σύνδεσμος για την εικονική περιήγηση είναι

https://www.artsteps.com/view/6075aa4a251ce28a97ad482b?currentUser

Και για την παρουσίαση power point

https://docs.google.com/presentation/d/12RhnEf1Q_1rUg0v2JRnKu3VkLZ6dNUwvVehAJheBkAw/edit#slide=id.p

 


Results / Reactions

Οι μαθητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εφόσον κάποιος νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του και θέλει να προσφέρει χωρίς ανταλλάγματα, αν είναι σε κατάλληλη ηλικία και υγιής, δεν έχει να φοβάται τίποτα χαρίζοντας αίμα.Co-operations

Δυστυχώς η παρούσα κατάσταση που βιώνουμε με τον covid καθώς και άλλα προγράμματα που τρέχουν εξ αποστάσεως δεν μας άφησε περιθώρια συνεργασίας εκτός διαδικτυακής τάξης. Εξ αποστάσεως την έμπνευση μας έδωσε η κ.Γιαννουλάκη Μαρία   Επισκέπτρια Υγείας  από το  Γραφείο Προσέλκυσης ΕΚΕΑ , η οποία είχε και την καλοσύνη να μας στείλει το τετράδιο δραστηριοτήτων του ΕΚΕΑ "Το Πολύτιμο Κόκκινο" σε ψηφιακή μορφή, το οποίο περιέχει πληροφορίες και δραστηριότητες γύρω από την αιμοδοσία και το οποίο  βοήθησε συμπληρωματικά στο παραμύθι για το σχεδιασμό δράσεων και δραστηριοτήτων     

 
 

 


COOPERATING ACADEMICS

Μαρία Βιολάκη, Ελένη Χατζηστεφάνου, Καλλιόπη Σουρανάκ,η Παρθένα Βασιλειάδου

Objective Action

Ευαισθητοποίηση των μαθητών στην εθελοντική αιμοδοσία

Initiative time

2 μήνες

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation