Σχέδια μαθήματος

ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Γνώση, πρόληψη και ψυχραιμία!

Γνώση, πρόληψη και ψυχραιμία!
SUBMITTED FROM:

ΑΕΙΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ


School Principal

ΣΟΦΙΑ ΠΕΤΡΙΚΗ

Contact with School


Description

Εποχή ιώσεων και μια ανησυχία είναι έκδηλη στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς... Ας μάθουμε στα παιδιά μας να προστατεύονται, ας μάθουμε κι εμείς οι ενήλικες να μην υπερβάλλουμε και να ακούμε τους ειδικούς και όλα θα πάνε καλά!
Η Όβη, το μικρόβιο εισέβαλε πρώτη στο σχολείο μας και μας απέδειξε πόσο εύκολα μπορούν να μεταδοθούν, αυτή και οι φίλοι της, από τον έναν στον άλλο. Ένα πείραμα με χρυσόσκονη που κόλλησε στα χέρια μας, στα παιχνίδια μας, στα έπιπλά μας ήταν αρκετό για να αντιληφθούμε ότι η Όβη δεν αστειεύεται!
Και σα να μην έφτανε η έλευση της Όβης, ήρθε και η μητέρα της η Influenza και έψαχνε να βρει τα υπόλοιπα παιδιά της που πήγαν και κρύφτηκαν παντού στο σχολείο μας, στα πόμολα, στους νιπτήρες, στα τραπεζάκια και στα παιχνίδια μας! Φυσικά δεν ήταν καθόλου εύκολο να τα εντοπίσουμε! Τα μικρόβια είναι τόσο μικρά λοιπόν που δεν τα βλέπουμε! 
Ωωωωχ! Δεν θα τελειώσει ποτέ το μαρτύριό μας!!! Η γρίπη ήρθε στο σχολείο και μάλιστα απειλεί τη Χιονάτη!!! Ε όχι! Αυτό δεν θα το ανεχτούμε! Καλά εμάς, αλλά και τη Χιονάτη;;;
Εξολόθρευση λοιπόν με σαπούνι! Πείραμα για τη δύναμη του σαπουνιού σχετικά με τα μικρόβια! 
7 απλά βήματα και σας εξαφανίσαμε μικρόβια! Βάζω σαπούνι, πλένω τα χέρια από πάνω, πλένω τα δάχτυλα, τους δείκτες, τα νύχια, ρίχνω νερό και στεγνώνω! Τόσο απλά!
Ας παίξουμε όμως και λίγο μαζί τους... στον υπολογιστή φυσικά γιατί στην πραγματικότητα τα μικρόβια δεν είναι για παιχνίδι! Αστειευτήκαμε και λίγο μαζί τους ζωγραφίζοντάς τα και φυσικά εξολοθρεύσαμε όσα μας προκαλούν αρρώστιες!!!
Ορίστε και ο Αψούλης! Αυτός ήρθε για καλό! Να μας δείξει τί μπορούμε να κάνουμε με ένα χαρτομάντηλο! Να μην αφήσουμε τα μικρόβια από τη μύτη και το στόμα μας να φτάσουν σε κάποιον άλλο! Μπράβο ο Αψούλης με τις ιδέες του! Κι ένας έλεγχος με το μικροσκόπιο για εμάς τους ανερχόμενους επιστήμονες είναι αναγκαίος! Άλλωστε η μορφή των μικροβίων είναι και ο λόγος της ονομασίας τους!
Τέλος, φέραμε και τον γιατρό μας, τον κύριο Πέτρο! Του κάναμε πολλές πολλές ερωτήσεις, του χαρίσαμε και δωράκι και τον βάλαμε να κάνει μάθημα στους γονείς μας! Φυσικά του δώσαμε και την πιο γλυκιά μας αγκαλιά για να τον ευχαριστήσουμε που μας έμαθε τόοοοσα πολλά! Ευχαριστούμε κύριε Πέτρο! Όσο για τους γονείς... όλο ερωτήσεις είναι!!! Τις απάντησε όλες ο κύριος Πέτρος και μάλλον χάρηκαν και αυτοί που έμαθαν τα νέα δεδομένα στην παιδιατρική σχετικά με τις ιώσεις! Γνώση, πρόληψη και ψυχραιμία!

Results / Reactions

Πολλές φορές οι οδηγίες από τον επιστημονικό υπεύθυνο και ειδικό του θέματος έχουν μεγαλύτερη ισχύ... μάλιστα όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως η υγεία, είναι επιτακτική η ανάγκη επαφής με κάποιον ειδικό προκειμένου να καταρρίψει μύθους και να αποκαταστήσει αλήθειες! Το ενδιαφέρον παιδιών και γονιών ήταν αμείωτο και ο γιατρός απάντησε σε κάθε ερώτηση συστήνοντας πάνω απ' όλα ψυχραιμία!Co-operations

Πέτρος Τρουλάκης: παιδίατρος


COOPERATING ACADEMICS

ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΟΥ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΗ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ΜΕΝΙΑ ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΠΕΤΡΙΚΗ

Objective Action

Να μάθουμε βασικούς κανόνες υγιεινής σχετικά με την προστασία από τους ιούς

Initiative time

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation