Μαθητικές δημιουργίες

Ζάννειο Εκπαιδευτήριο


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

«Γράμμα στον Δήμαρχο» // «Μη το πετάς! Άλλαξε το!»

«Γράμμα στον Δήμαρχο» // «Μη το πετάς! Άλλαξε το!»
SUBMITTED FROM:

Ζάννειο Εκπαιδευτήριο

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό οργανισμό ο οποίος στέκεται και βαδίζει κοντά στην κάθε οικογένεια, στο κάθε παιδί ξεχωριστά. Αποτελείται από ανθρώπους προσιτούς, ανθρώπους που είναι κοντά στο παιδί και την οικογένεια, ανθρώπους που προσπαθούν καθημερινά για την ποιότητα μέσα στη σχολική καθημερινότητα. Περιλαμβάνει τις βαθμίδες Προσχολικής, Παιδικός Σταθμός και Νηπιαγωγείο, και Δημοτικής εκπαίδευσης. Προσανατολισμένο στη σύγχρονη παιδαγωγική επιστήμη, η εκπαιδευτική του ταυτότητα αντικατοπτρίζει όλα όσα είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών για ένα βιώσιμο και ποιοτικό μέλλον.


School Principal

Ελενη Λευκαδιτη

Contact with School


Description

Το ΖΑΝΝΕΙΟ Εκπαιδευτήριο, που εδραιώνεται στο Ηράκλειο Κρήτης, την χρονιά 2019 - 2020 έθεσε ως προτεραιότητα την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου. Μέρος του συνόλου των δράσεων ήταν η συμμετοχή του στον θεσμό BRAVO SCHOOLS 2020. Η Α’ Τάξη του Δημοτικού, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Σαββαϊδη Πέτρο, δραστηριοποιήθηκε με ένα σχέδιο μαθήματος https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/schools-practices/mh-petas-allakse.1679.html και συμπεριέλαβε τον ενδέκατο και δωδέκατο στόχο - (11. ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – 12. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ) από τους συνολικά δεκαεπτά (17) Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του θεσμού. Στο πλαίσιο αυτό, οι εξάχρονοι μαθητές ως αποτέλεσμα της εργασίας τους, σκέφτηκαν να γράψουν ένα μήνυμα στον δήμαρχο, ώστε να ενημερώσει τους υπόλοιπους ανθρώπους που ζουν στην πόλη για τα νέα για αυτούς ευρήματα, τους τρόπους δηλαδή που μπορούν να μειωθούν τα σκουπίδια της αγαπημένη μας πόλης https://www.cretalive.gr/eida-akoysa/o-mikros-nikolas-sto-dimarho . Μέσα από μία τέτοιου είδους εκπαιδευτική ζύμωση, με κύρια αξία τον σεβασμό προς το περιβάλλον, οι μελλοντικοί πολίτες του Ηρακλείου έχουν ήδη διαμορφώσει στάση απέναντι στα περιβαλλοντικά ζητήματα του τόπου.


Objective Action

Με την ομάδα των παιδιών προσεγγίσαμε βιωματικά τις έννοιες σύστημα - ανακύκλωση - επαναχρησιμοποίηση - βιωσιμότητα. Πειραματιστήκαμε με ένα αντικείμενο, ένα πλαστικό μπουκάλι και το επαναχρησιμοποίησαμε με κάθε δημιουργική ιδέα, φτιάχνοντας κάτι καινούργιο με χρηστική αξία.

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation