Καλές πρακτικές

1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Η ανακύκλωση στη ζωή μας (Παίζω, παίζεις, παίζουμε …με ανακυκλώσιμα υλικά)

Η ανακύκλωση στη ζωή μας (Παίζω, παίζεις, παίζουμε …με ανακυκλώσιμα υλικά)
SUBMITTED FROM:

1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου

Ολοήμερο Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο


School Principal

Παπαλαζάρου Μαρία

Contact with School


Description

Αρχικά, οι εκπαιδευτικοί που επρόκειτο να ασχοληθούν με το πρόγραμμα αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το πώς μπορούν να συμπεριλάβουν την ανακύκλωση στα μαθήματα της τάξης διαθεματικά, συγκέντρωσαν υλικά και βιβλία που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και ενημέρωσαν τους μαθητές για την πιθανή ενασχόλησή τους με το παραπάνω θέμα. Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν πολύ ενθαρρυντική, μιας και ήδη από τα αρχικά μαθήματα της γλώσσας γινόταν αναφορά στην ανακύκλωση. Οι εκπαιδευτικοί σχεδίασαν και προγραμμάτισαν τις δραστηριότητες ανά μήνα και έτσι άρχισε η υλοποίησή τους. Όλες οι δραστηριότητες που υλοποιήσαμε έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο του σχολείου. Είδαμε πολλά βιντεάκια σχετικά με την ανακύκλωση, κάναμε κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, κάναμε εκδήλωση ενημέρωσης στο σχολείο, πήραμε συνέντευξη από τον δήμαρχο Θάσου, συγκεντρώσαμε πλαστικά καπάκια και τα δώσαμε σε συλλόγους με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, φτιάξαμε ανακυκλωμένο χαρτί, φυτέψαμε σκουπίδια, κάναμε κομπόστ και πολλά ακόμη. Φτιάξαμε πολλά επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια σχετικά με την ανακύκλωση. Είμαστε πολύ περήφανοι για το παραμύθι που έγραψαν και εικονογράφησαν τα παιδιά.

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά! | 1ο 6/θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Θάσου

 


Results / Reactions

Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά, καθώς το θέμα του προγράμματός μας τους άρεσε και τους ενδιέφερε πολύ. Οι μαθητές πηγαίνοντας στο σπίτι μετέφεραν τις πληροφορίες και τις εμπειρίες τους.Co-operations

Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Θάσου (εκδήλωση ενημέρωσης με τον δήμαρχο Θάσου και την υπεύθυνη σε θέματα ανακύκλωσης διοικητική υπάλληλο), με τον Δημαρωγό (παραδώσαμε πλαστικά καπάκια) και  τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Ν. Καβάλας (αποστείλαμε πλαστικά καπάκαι)


COOPERATING ACADEMICS

Καζάρα Ελένη (δασκάλα Ειδικής Αγωγής), Παπαθανασίου Χρήστος (δάσκαλος), Φλωροκάπη Χάιδω (εικαστικός)

SPREAD THE WORD METHODS

Δημοσιεύσαμε τις δράσεις μας σε τοπική εφημερίδα του νησιού (τη «Θασιακή»), αναρτήσαμε όλες τις δράσεις μας στο ιστολόγιο του σχολείου μας. Οι μαθητές ετοίμασαν δύο τεύχη σχολικής εφημερίδας με σκοπό την ενημέρωση των υπόλοιπων μαθητών του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας και έφτιαξαν το δικό τους παραμύθι. Επίσης, στις 31 Μαϊου θα λάβει χώρα στο σχολείο μας μία γιορτή με σκοπό την παρουσίαση όλου του προγράμματός μας. 

http://blogs.sch.gr/1dimthas/2018/05/21/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-3/

 


Objective Action

Να ενημερωθούν οι μαθητές, αλλά και η ευρύτερη τοπική κοινωνία για τη σημασία της ανακύκλωσης στη ζωή μας.

Target Audience

Το πρόγραμμά μας απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Initiative time

Το πρότζεκτ μας διήρκησε έξι μήνες και έχουμε σκοπό να το συνεχίσουμε και την επόμενη σχολική χρονιά.

Initiative Location

Ο βασικός κορμός των δραστηριοτήτων υλοποιήθηκε εντός του σχολικού χώρου.

PHOTOSConnection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation