Σχέδια μαθήματος

3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
SUBMITTED FROM:

3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ


School Principal

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Contact with School


Description

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τις δασκάλες τους μέσα από προβολές βίντεο για τη ρύπανση του πλανήτη εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης πλαστικών .Συζήτησαν για τα είδη των απορριμμάτων και τον διαχωρισμό τους σε ειδικούς κάδους ώστε να μπορούν να ανακυκλωθούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά. Έτσι, ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν πλαστικές συσκευασίες και να διαχωρίζουν τα απορρίμματα στους ειδικούς κάδους που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Μάλιστα, προθυμοποιήθηκαν να συλλέγουν πλαστικά καπάκια καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς  και να τα προσφέρουν στο πρόγραμμα του Δήμου Προποντίδας προκειμένου  να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια,απινιδωτές και είδη σχολικού εξοπλισμού για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, οι μικροί μαθητές της Α`τάξης έκαναν πράξη την ανακύκλωση και διαθεματικά κατασκευάζοντας από ανακυκλώσιμα υλικά γεωμετρικά σχήματα, καρτέλες αρίθμησης και πρωτότυπα παιχνίδια!


Results / Reactions

Αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων ήταν να καλλιεργηθεί στους μαθητές μία νέα στάση ζωής για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου ώστε να ζει αρμονικά με το φύση και να έχει καλή υγεία. Τέλος, αυξήθηκε το ενδιαφέρον τους για εθελοντικές δράσεις. Co-operations

Με μαθητές,γονείς και τον Δήμο Προποντίδας.


COOPERATING ACADEMICS

ΚΡΑΣΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ70, ΠΑΥΛΟΥΔΗ ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΠΕ70

SPREAD THE WORD METHODS

Ιστοσελίδα σχολείου, ιστοσελίδα Δήμου Προποντίδας,ηλεκτρονικό περιοδικό Halkidikifocus, Facebook.


Objective Action

Στόχοι: Η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των παιδιών ως ενεργοί πολίτες του μέλλοντος για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ίδιων αλλά και των συνανθρώπων τους. Ακόμη , η προαγωγή αξιών όπως η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, ο σεβασμός για το φυσικό περιβάλλον. Επίσης, η καλλιέργεια της χαράς της δημιουργίας και της εθελοντικής προσφοράς.

Initiative time

Όλο το έτος

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation