Μαθητικές δημιουργίες

Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

Η ελιά και το καλάμι

Η ελιά και το καλάμι
SUBMITTED FROM:

Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης

Το Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης, ιδρύθηκε το 2001, με σκοπό να παρέχει πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Φιλοξενεί 60 περίπου μαθητές κάθε χρόνο και το προσωπικό του αποτελείται από Εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Βρίσκεται στην οδό Γερουλάνου 32 (Άγιος Ιωάννης Κνωσού), Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71409. Τηλέφωνο: 2810213569, Φαξ: 2810213514 [email protected] http://eidikogym.blogspot.com/


School Principal

Μανίκας Σωτήριος

Contact with School


Description

https://read.bookcreator.com/G06luBs1EtMfuuQ5GqBYiugp3Lh1/5m7e9s88TCmNASKCI9oW8g

Πρόκειται για ένα ψηφιακό βιβλίο με τίτλο "Η ελιά και το καλάμι", βασισμένο σε μύθο του Αισώπου, που υλοποιήθηκε στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Είναι ομαδική δημιουργία μαθητών του τμήματος Γ3, του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης, για το σχολικό έτος 2020-2021. 
Το ψηφιακό βιβλίο δημιουργήθηκε από τις ζωγραφιές και τις λεζάντες των μαθητών. 
Οι ζωγραφιές ψηφιοποιήθηκαν και ακολούθησε η ηχογράφηση των λεζάντων του διασκευασμένου κειμένου. Στη συνέχεια, στην ψηφιακή εφαρμογή δημιουργίας ηλεκτρονικών βιβλίων bookcreator.com, οι μαθητές μεταφόρτωσαν το υλικό τους, σειροθέτησαν τις εικόνες τους και συγχρόνισαν τον ήχο με τις λεζάντες τους. 
Η ιστορία του βιβλίου: μια περήφανη και δυνατή ελιά καυχιέται συνεχώς στο αδύναμο και ντροπαλό καλάμι.  Εκέινο δεν αντιδρά στα άσχημα λόγια της ελιάς, παρά μόνο στεναχωριέται και παραμένει σιωπηλό. Μια μέρα όμως δυνατός αέρας ξερίζωσε την περήφανη ελιά, ενώ το λυγερό καλάμι παρέμεινε όρθιο και ζωντανό. 
Οι στόχοι μας, με εργαλείο αυτό το ψηφιακό βιβλίο, ήταν οι μαθητές να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να περιγράφουν τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών της ιστορίας, να κατανοήσουν ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίση αξία ανεξαρτήτως σωματικής δύναμης, ότι έχουν θετικές και αρνητικές πλευρές στον χαρακτήρα τους και ότι όλοι τελικά είναι ίσοι.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αλεξανδράκη Ίρις (Φιλόλογος) & Τζιβάρα Ελένη (Πληροφορικής) 
Objective Action

Να κατανοήσουν οι μαθητές ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίση αξία

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation