Καλές πρακτικές

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Η Χορωδία της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης τραγουδά για τα ανήλικα θύματα τροχαίων ατυχημάτων

Η Χορωδία της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης τραγουδά για τα ανήλικα θύματα τροχαίων ατυχημάτων
SUBMITTED FROM:

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Ένα Σχολείο που καλλιεργεί ηθικές αξίες, προάγει την αριστεία και προωθεί την καινοτομία, διαμορφώνοντας κάθε παιδί ως σφαιρικά αναπτυγμένη προσωπικότητα, εφοδιάζοντάς το πλήρως για τον κόσμο του αύριο και βοηθώντας το να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή το


School Principal

Έρι Μαντά

Contact with School


Description

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 η Μαθητική Χορωδία της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ένωσε τη φωνή της με το κοινό στη κατάμεστη Αίθουσα «Αντιγόνη» στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Οι μαθητές και μέλη της Χορωδίας του Σχολείου μας τραγούδησαν μαζί με την Ορχήστρα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων έχοντας ως στόχο τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, να αποτελέσουν το μέσο για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για ανήλικα θύματα τροχαίων ατυχημάτων και συγκεκριμένα για τους Συλλόγους «Αγάπη για Ζωή» και «Ατυχήματα». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε Τιμητική Πλακέτα στην Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.), κυρία Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά για το σύνολο του κοινωνικού της έργου.


Results / Reactions

Παραπάνω από 200 μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν με εντατικούς ρυθμούς σε χρονικό διάστημα 3 μηνών προκειμένου να οργανώσουν μια Μουσική Παράσταση για τη ζωή. Το μήνυμα των μαθητών του Σχολείου μας επικοινωνήθηκε μέσα από νότες, μουσική και στίχους σε παραπάνω από 600 άτομα που παρακολούθησαν την Μουσική Παράσταση. Η παράδοση των αναπηρικών αμαξιδίων θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου 2018.  Η σχολική κοινότητα σύσσωμη έδρασε κοινωνικά, εκπληρώνοντας τον στόχο που είχε τεθεί για την υποστήριξη ανήλικων θυμάτων από τροχαία ατυχήματα και την οικονομική ενίσχυση δυο Συλλόγων, μέσω της αγοράς αναπηρικών αμαξιδίων και καλύπτοντας τις ανάγκες που υπέδειξαν οι Σύλλογοι. Μέσω της συγκεκριμένης κοινωνικής ενέργειας θα εξυπηρετηθούν συμπολίτες μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για την αγορά του εξειδικευμένου εξοπλισμού, που θα βελτιώσει το επίπεδο της καθημερινής τους ζωής και μετακίνησης.Co-operations

Ορχήστρα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων

Συλλόγοι «Αγάπη για Ζωή» και «Ατυχήματα»

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.)


COOPERATING ACADEMICS

Παραπάνω από 50 εκπαιδευτικοί που ανέλαβαν την προετοιμασία και τον συντονισμό των μαθητών

SPREAD THE WORD METHODS

Η αγορά των εισιτηρίων της εκδήλωσης γινόταν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.viva.gr

Επιπλέον, συμμετείχε ως Χορηγός Επικοινωνίας ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ''Μέντα 88'', πραγματοποιώντας αναφορές οι Ραδιοφωνικοί Παραγωγοί του Σταθμού.


Objective Action

Ο στόχος της δράσης ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια για τους Συλλόγους Προστασίας Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων «Αγάπη για Ζωή» και «Ατυχήματα»

Target Audience

Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς

Initiative time

Για τη διοργάνωση της σχολικής δράσης χρειάστηκαν παραπάνω από 3 μήνες προετοιμασίας και συντονισμού

Initiative Location

Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

PHOTOS 2Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation