Καλές πρακτικές

1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

Ηλεκτρονική Έκδοση "Τα αδέσποτα"

Ηλεκτρονική Έκδοση "Τα αδέσποτα"
SUBMITTED FROM:

1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού


School Principal

Δημάκης Αντώνιος

Contact with School


Description

Η εβδομάδα 1-7 Απριλίου 2019 ήταν Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού και στο πλαίσιο της, το σχολείο μας, συμμετείχε ενεργά έχοντας επιλέξει να δραστηριοποιηθεί στον άξονα "Φιλοζωία".

Για τον σκοπό αυτό σε συνεργασία με όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, τις δασκάλες και τους δασκάλους καθώς και τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων του σχολείου μας υλοποιήθηκαν μια σειρά δραστηριοτήτων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας για το πολύ σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων

Κάθε τμήμα ετοίμασε το δικό του υλικό/περιεχόμενο, το οποίο ψηφιοποιήθηκε κατάλληλα στο Εργαστήριο Πληροφορικής και αναρτήθηκε ως άρθρο στην παρούσα έκδοση με τίτλο "Τα αδέσποτα" που αποτελεί το πρώτο ηλεκτρονικό τεύχος του σχολικού περιοδικού "Μαθητική Συντροφιά online" και είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: 

https://schoolpress.sch.gr/1dimzevgolatio

Οι δράσεις μας ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Απριλίου με την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο σχολείο μας όπου παρουσιάσαμε όλες μας τις δραστηριότητες. Καλεσμένη μας ήταν η κυρία Γιώτα Καραβιζύνια που συμμετέχει στο Φιλοζωικό Πρόγραμμα του Δήμου Βέλου-Βόχας και μας μίλησε για τα αδέσποτα ζώα, τι μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατέψουμε και να τα φροντίσουμε, ενώ απάντησε στις ερωτήσεις μας και έλυσε όλες τις απορίες μας. Μαζί της είχε και τη γλυκύτατη σκυλίτσα Πέρσα την οποία λατρέψαμε! Στο τέλος τραγουδήσαμε και το αγαπημένο μας τραγούδι «Σκυλάκι μοναχό» που έγραψαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γ1 Τμήματος μαζί με τη δασκάλα τους κυρία Χριστίνα Πασπάλα και μελοποίησε η μουσικός μας κυρία Γκέλυ Μητρογιάννη. 


Results / Reactions

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας συνεργάστηκαν μεταξύ τους, με τις δασκάλες και τους δασκάλους τους και με τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και παρήγαγαν πρωτότυπες δημιουργίες στο πλαίσιο της δράσης. Στο Εργαστήριο Πληροφορικής έγινε η επεξεργασία του υλικού και η παρουσίασή του στο ηλεκτρονικό τεύχος μας στο ShoolPress. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για το πολύ σημαντικό θέμα των αδέσποτων ζώων, προβληματίστηκαν για το τι ενέργειες μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση, έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει και δημιούργησαν κείμενα, ζωγραφιές, τραγούδια, βίντεο-αφηγήσεις, αινίγματα, σταυρόλεξα, παζλ και πολλά άλλα που παρουσιάζονται στο τεύχος.Co-operations

Στο πλαίσιο της δράσης μας συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Βέλου-Βόχας και συγκεκριμένα την κυρία Γιώτα Καραβιζύνια που συμμετέχει στο σχετικό Φιλοζωικό Πρόγραμμα. 


COOPERATING ACADEMICS

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου (δάσκαλοι και ειδικότητες)

SPREAD THE WORD METHODS

Το μήνυμά μας παρουσιάστηκε:

  1. στο πλαίσιο της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού και του Let's Do It Greece (https://letsdoitgreece.org/activities/3402)
  2. στο web site του σχολείου μας (http://dim-zevgol.kor.sch.gr/autosch/index.php/home/activiies/item/758-apologismos-draseon-sxolikis-evdomadas-ethelontismoy-2019)
  3. στο ιστολόγιο Πληροφορικής (https://dimzevgoltpe.blogspot.com/search/label/εθελοντισμός)
  4. στο Youtube (https://youtu.be/3y_AyykFUqs) 
  5. στο SchoolPress του ΠΣΔ (https://schoolpress.sch.gr/1dimzevgolatio/)

Objective Action

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής και όχι μόνο κοινότητας σχετικά με τα αδέσποτα ζώα.

Target Audience

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες και την τοπική κοινωνία.

Initiative time

1 Μαρτίου - 15 Απριλίου 2019

Initiative Location

Ζευγολατιό

PHOTOS


Videos

Connection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation