Σχέδια μαθήματος

Δημοτικό Σχολείο Οίας


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Ημερολόγιο Ενυδρειοπονίας

Ημερολόγιο Ενυδρειοπονίας
SUBMITTED FROM:

Δημοτικό Σχολείο Οίας


School Principal

Αλέξανδρος Καρκατζούλης

Contact with School


Description

Αφού έγινε το στήσιμο του συστήματος της ενυδρειοπονίας μέσα σε ένα δίωρο μάθημα προσαρμοσμένο στα κεφάλαια 17 και 18 των Μαθηματικών. Ακολούθησαν μια σειρά από δράσεις που αναλάμβαναν οι μαθητές, είτε σε ομάδες, είτε ατομικά. Τα παιδιά φύτεψαν, τάιζαν τα ψάρια, έπαιρναν μετρήσεις, έκαναν παρατηρήσεις, έφερναν σε πέρας εργασίες από το αναλυτικό πρόγραμμα με θέμα την ενυδρειοπονία, έβγαζαν φωτογραφίες, μετρούσαν το ύψος των φυτών, έγραψαν ποίημα σχετικό, προετοίμασαν και παρουσίασαν θεατρική παράσταση με θέμα την ενυδρειοπονία, έφτιαξαν τη δική τους συνταγή για σαλάτα και παρουσίασαν αυτά που έμαθαν σε μαθητές αλλά και στους πολίτες της Σαντορίνης, καθώς και στον κ. Δήμαρχο.


Results / Reactions

Το ημερολόγιο της ενυδρειοπονίας το οποίο καθημερινά έγραφαν οι μαθητές .
• Παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε άλλα σχολεία αλλά και στην τοπική κοινωνία, ώστε να γνωρίσουν αυτό τον νέο τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής ψαριών.
• Ευαισθητοποίηση γύρω από τον τρόπο λειτουργίας των οικοσυστημάτων και τις ανάγκες φυτών και ζώων, μέσα από την καθημερινή φροντίδα και παρατήρηση του οικοσυστήματος της ενυδρειοπονίας .

 COOPERATING ACADEMICS

Αλέξανδρος Καρκατζούλης

Objective Action

Η διαθεματική προσέγγιση του μαθήματος με σκοπό να γίνει πιο ελκυστικό και να δώσει ρόλους στην κάθε ξεχωριστή προσωπικότητα της τάξης. Εμπλοκή με έναν τρόπο παραγωγής τροφίμων με έναν οικολογικό και βιώσιμο τρόπο.

Initiative time

Ξεκίνησε πριν 4 μήνες, θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς αλλά και το επόμενο σχολικό έτος.

SUPPORTED FILES(1)

PHOTOS 1Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation