Μαθητικές δημιουργίες

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


TOPIC: Μαθητικές δημιουργίες

Initiative

I ll be good

I ll be good
SUBMITTED FROM:

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Λειτουργούν όλες οι τάξεις γυμνασίου και λυκείου με 150 μαθητές/τριες που προέρχονται από τον Δήμο Πέλλας αλλά και από πολλούς άλλους γειτονικούς δήμους.


School Principal

ΕΛΕΝΗ ΠΙΣΜΙΣΗ

Contact with School


Description

Οι μαθήτριες Α ΄λυκείου Τέντα Χριστίνα Παρθένα (Χρίσπα) και Τέντα Θεοφανή Παρασκευή (Φαίη), δίδυμες αδελφές, παρακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος των φετινών μαθημάτων με σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω της ένταξής τους στις ευπαθείς ομάδες. Η συνθήκη αυτή δεν τις άφησε να αλληλεπιδράσουν με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους.

Ωστόσο, η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που συζητούνταν στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας ήταν πολύ έντονη. Έτσι, με αφόρμηση το κεφάλαιο για τους πρόσφυγες που είναι τα θύματα της βίας και των πολέμων και προσπαθώντας να ολοκληρώσουν την ομαδική εργασία που ανέλαβαν δημιούργησαν ένα βίντεο.

Εμπνεόμενες από το τραγούδι του Jaymes Young- I' ll be good, ζωγράφισαν μια σειρά από σχετιζόμενες με το τραγούδι εικόνες. Με τη μουσική υπόκρουση του παραπάνω τραγουδιού οπτικοποίησαν και ζωντάνεψαν μια ιστορία για τη βία, τις συγκρούσεις και την συναδέλφωση. Το βίντεο παρόλο που περιλαμβάνει σκληρές εικόνες, δείνει ένα αισιόδοξο μήνυμα αφού αναφέρεται σε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να γίνει καλύτερος, ν αφήσει πίσω το αιματηρό του παρελθόν και να αγαπήσει όλον τον κόσμο..

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο κανάλι του σχολείου στο Youtube για να ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο στέλνοντας δυνατά το μήνυμα "θα είμαι καλός". Επίσης δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα και στα social media του σχολείου και των μαθητών/τριών (FB και instagram) ενώ οι συμμαθητές/τριές τους δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν με κοινοποιήσεις για να πάει το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται.

 


Objective Action

Η δημιουργική προσέγγιση της βίας χρησιμοποιώντας την τέχνη ή/και την τεχνολογία

PHOTOS 1


Videos 1

Connection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation