Καλές πρακτικές

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΣ


TOPIC: Καλές πρακτικές

Initiative

ΚΑΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΚΑΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
SUBMITTED FROM:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΣ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΑΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ "ΜΠΑΖΑΡ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΥΤΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΔΥΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ- Η ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΑΤΗ ΝΟΣΟ- ΣΥΓΚΕΝΡΤΩΣΕ ΕΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΟΣΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ. ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "MAKE A WISH". ΤΕΛΟΣ Η Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ" ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΣ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΔΙΑΚΟΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.


School Principal

ΖΕΕΡΗ ΑΣΠΑΣΙΑ

Contact with School


Description

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γέρας ευαισθητοποιημένοι και με απαράμιλλη προθυμία πραγματοποίησαν μια σειρά από φιλανθρωπικές δράσεις. Καταρχήν ενόψει των Χριστουγέννων συγκέντρωσαν τρόφιμα για οικογένειες των χωριών της Γέρας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και για τα παιδιά που στηρίζει το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, τα οποία και παραδόθηκαν παραμονές των εορτών. Μάλιστα οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την συγκέντρωση τροφίμων οργάνωσαν και υλοποίησαν "ΜΠΑΖΑΡ" εδεσμάτων στο χώρο του σχολείου. Τα έσοδα της εκδήλωσης παραχωρήθηκαν για την αγορά επιπλέον τροφίμων. Μαθήτριες του σχολείου έκοψαν και δώρησαν τα μαλλιά τους σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο. Στη συνέχεια για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών δύο μαθητών του Γυμνασίου με σοβαρά οικονομικά προβλήματα- η μια εκ των οποίων μάλιστα με παιδί που νοσηλεύεται με την ανίατο ασθένεια σε νοσοκομείο της Αθήνας- συγκεντρώθηκε και διατέθηκε ένα σεβαστό ποσό από τους μαθητές. Ενίσχυσαν οικονομικά όλοι οι μαθητές του σχολείου το πρόγραμμα "MAKE A WISH" απ΄όπου έλαβαν και σχετικό έπαινο για την δράση τους αυτή. Οι ίδιοι μαθητές λαμβάνοντας μέρος σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ", πραγματοποίησε μια συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Μυτιλήνης και μετά από επίσκεψη στο εν λόγω σχολείο και την προσφορά δώρων που είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι οι μαθητές του Γυμνασίου Γέρας, δέχτηκαν θερμά συγχαρητήρια από τον διευθυντή του Ειδικού σχολείου κ. Βάρκα Μιχαήλ για την άψογη συμπεριφορά  και την εξαιρετική προσφορά τους στους μαθητές του Ειδικού σχολείου. Όλες οι παραπάνω δράσεις που έγιναν την σχολική χρονιά που διανύουμε, αποτελούν ένα μέρος από τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει το Γυμάσιο Γέρας τα τελευταία χρόνια. Έχουν προηγηθεί ήδη 4 θεατρικές παραστάσεις με έργα που έχει γράψει και σκηνοθετήσει Φιλόλογος καθηγήτρια του σχολείου, έσοδα των οποίων δόθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου καρκινοπαθών της Λέσβου. Σκοπός όλων αυτών είναι καταρχήν να ευαισθητοιηθούν οι μαθητές του σχολείου, να αναπτύξουν το συναίσθημα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και να δοθούν κίνητρα για την καλλιέργεια της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Όλα τα παιδιά συνεργάζονται με αμείωτο ενδιαφέρον , όρεξη και με τη στάση τους εμπνέουν και άλλα παιδιά , τους γονείς και τον κοινωνικό περίγυρο του νησιού.


Results / Reactions

Οικονομική ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού, οικογενειών της Γέρας , εμψύχωση και έμπνευση των μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Λέσβου.Co-operations

Με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 με την τοπική κοινωνία της Γέρας 

με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Μυτιλήνης

με το πρόγραμμα "MAKE A WISH"


COOPERATING ACADEMICS

ΚΑΤΣΟΥΡΗ ΕΙΡΗΝΗ

SPREAD THE WORD METHODS

Με έμπρακτες πρακτικές και προσφορές


Objective Action

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ , ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Target Audience

ΜΑΘΗΤΕΣ , ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ.

Initiative time

2018-2019

Initiative Location

ΓΕΡΑ, ΛΕΣΒΟΣ

PHOTOSConnection with Global Goals


Send us your feedback
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation