Σχέδια μαθήματος

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου


TOPIC: Σχέδια μαθήματος

Initiative

Καλή Υγεία & Ευημερία-Υγιεινή Διατροφή

Καλή Υγεία & Ευημερία-Υγιεινή Διατροφή
SUBMITTED FROM:

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου στεγάζεται στο Μέγαρο Ακαδημίας, στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη, στο κέντρο της πόλης του νησιού. Έχει 171 μαθητές ηλικίας 6-12 ετών, κατανεμημένα σε εννέα τμήματα, και 20 εκπαιδευτικούς ποικίλων ειδικοτήτων.


School Principal

Σταματία Μαντικού

Contact with School


Description

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους εκπαιδευτικούς Χρυσόστομο Τάκα και Μάγο Νικόλαο (καθηγητής Φυσικής Αγωγής, υπεύθυνος του "Νοιάζομαι και Δρω").  Οι μαθητές παρακολούθησαν μια ομιλία ειδικών, ούτως ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τα χαρακτηριστικά της υγιεινής διατροφής. Ακολούθως, δημιούργησαν ζωγραφιές αναφορικά με το εν λόγω θέμα και τις διατροφικές τους συνήθειες και εν τέλει τις παρουσίασαν στην ολομέλεια της τάξης. Επιπλέον, μέσα από ομιλία και συζήτηση με παίκτες τοπικής ομάδας καλαθοσφαίρισης ενημερώθηκαν για τα οφέλη που έχει ο αθλητισμός στην ζωή μας αλλά και τις πραγματικές αξίες που προβάλλει. Σε συνέχεια των παραπάνω οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσα από επισκέψεις τους και σχετικές ομιλίες - δράσεις στον προαύλιο χώρο του σχολείου για την αξία της ζωης. Πιο συγκεκριμένα μέσα από επίσκεψη τους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είδαν από κοντά δράση αιμοδοσίας και ενημερώθηκαν από ειδικούς για την σημαντικότητα της. Ακόμη, ειδικοί ενημέρωσαν τους μαθητές μας με ένα βιωματικό και διαδραστικό τρόπο για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το πόσο ζωτικής σημασίας είναι η τήρηση του.


Results / Reactions

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες ενημερώθηκαν για τα αίτια αλλά και τα αποτελέσματα των τροχαίων ατυχημάτων (ενημέρωση ΕΥΘΥΤΑ). Έμαθαν, επίσης, για τα χαρακτηριστικά αλλά και τα οφέλη της υγιεινής διατροφής ενώ μέσα από σχετικές δράσεις ενημερώθηκαν και για τα οφέλη του αθλητισμού και για τη σημαντικότητα της αιμοδοσίας. Ζωτικής σημασίας υπήρξε και η ενημέρωσή τους για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς οι μαθητές συνειδητοποίησαν τη σημαντικότητα της τήρησής του για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων που μπορεί να κοστίσουν ζωές.

ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ:

  • Ψηφιακή παρουσίαση για την υγιεινή διατροφή
  • Ζωγραφιές παιδιών για την υγιεινή διατροφή
  • Ομιλία-ενημέρωση ειδικών για τις σωστές διατροφικές συνήθειες


Co-operations

ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΔΕ:

ΣΤΟΥΠΠΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΙ ΣΦΟΥΓΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ


COOPERATING ACADEMICS

Μαντικού Σταματία, Μουστάκα Αγγελική & Σταυριανού Ζαμπετούλα

SPREAD THE WORD METHODS

Objective Action

Επιδιώκεται οι μαθητές/-τριες να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά μιας υγιεινής διατροφής, ενσωματώνοντας αξίες σε πρακτικές της καθημερινής ζωής και στον τρόπο σκέψης τους, ούτως ώστε να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες που θα προάγουν την υγεία τους.

Initiative time

2 ΕΤΗ

PHOTOS


Videos

Connection with Global Goals


Your Opinion
The 'Sustainable Greece 2020' Ιnitiative launched by QualityNet Foundation